Leertijd Bandenmonteur

Als bandenmonteur in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Als bandenmonteur monteer en demonteer je wielen, banden en velgen. Je herstelt ze en zorgt voor de wielbalans en wielgeometrie. Je opdrachten variëren van het herstellen van nagelgaten en kleine beschadigingen in het loopvlak en de zijwanden van personenwagens, tot het vulkaniseren van vrachtwagenbanden. Jij zorgt ervoor dat de banden weer in topconditie zijn, helemaal klaar voor de weg. Als specialist weet je bovendien dat de verschillende onderdelen van het onderstel van een voertuig goed moeten afgestemd zijn. Zo voorkom je vroegtijdige slijtage en vergroot je het rijcomfort en de veiligheid. Mogelijk werk je aan motorbanden, autobanden of zelfs vliegtuigbanden. Maar ook banden van tractors, heftrucks en vrachtwagenbanden passeren de revue. Je trekt je zelfstandig uit de slag maar bent evenzeer een teamplayer. Waarschijnlijk werk je in een bandencentrale of een garage. Je maakt graag je handen vuil en bent niet bang van zwaar werk. Bovendien werk je veilig en milieubewust.

Doelgroep

Jongeren met een passie voor auto's, mooie velgen en sportieve banden die daar dagdagelijks mee willen werken.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

De opleiding bandenmonteur duurt 2 jaar. Je leert alles over het gebruiken van hef- en hijstoestellen voor de auto's, het herstellen van banden, het controleren van banden op slijtage, het herprofileren van vrachtwagenbanden, wielen demonteren en monteren, banden op velgen demonteren en monteren, uitbalanceren en uitlijnen. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.

  • Hasselt

Summer School: basis mechanica personenwagens

€275.00 €227.27
  • Hasselt

Aspirant autodiagnosetechnicus

€500.00 €413.22
  • Hasselt

Polyvalent mecanicien

€395.00 €326.45
  • Tongeren

Oldtimer restaurateur

€395.00 €326.45