Leertijd Bestuurder heftruck

Als heftruckbestuurder in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Als bestuurder heftruck verplaats en stapel je goederen over korte afstanden. Je laadt en lost externe transportmiddelen. Hiervoor voorzie je de heftruck van diverse voorzetapparatuur. De lading bevindt zich vóór de voorwielen. Eventueel controleer je ook de voorraad en beheer je de stock. Je werkterrein is vaak een magazijn, maar er werken ook bestuurders op kades in de haven, op bedrijventerreinen, in koel- of in productieruimtes. De kans bestaat dat je zowel binnen als buiten aan de slag bent. Meestal zul je in team opereren. Je bent dan samen met je ploeggenoten verantwoordelijk voor een vlotte werking. Er zijn ook bestuurders heftruck die alleen werken. Je moet je in ieder geval zelfstandig uit de slag kunnen trekken. Je werkt nauwkeurig en leeft strikt de veiligheidsvoorschriften na. Het is erg belangrijk dat je altijd je hoofd erbij houdt. Ook je werkadministratie hou je nauwgezet bij.

Doelgroep

Elke jongere met een passie voor logistiek, die bovendien een afwisselende job wil.

Je kunt je voor deze opleiding inschrijven vanaf 1 juli in het jaar dat je 17 jaar wordt.

De opleiding bestuurder heftruck duurt 1 jaar. Tijdens dat jaar leer je alles over het onderhoud van een heftruck, veiligheid en ergonomie. Gedurende 2 volle weken krijg je een praktische opleiding bij de VDAB waarmee je je certificaat kunt behalen. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.