Leertijd Binnenschrijnwerker

Als binnenschrijnwerker in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Sector
Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Als binnenschrijnwerker werk je hoofdzakelijk met hout en plaatmaterialen op basis van hout, en heb je zowel machinale als manuele houtbewerking onder de knie. Een zekere passie en gevoel voor hout zijn dan ook niet onbelangrijk. Je maakt en/of plaatst binnendeuren en omlijstingen, keukens en inbouwkasten, houten trappen en andere interieurelementen voor woningen, winkels, kantoorgebouwen, horecazaken en andere ondernemingen. Je werkt als zelfstandige of werknemer in een atelier en op werven voor nieuwbouw of renovatie. Binnenschrijnwerk vergt een grondige materiaalkennis, uiterst nauwkeurige werktekeningen en een uitgesproken liefde voor millimeterwerk. Als werknemer sta je doorgaans in een ploeg met regelmatige werkuren.

Doelgroep

Elke jongere met een passie voor hout en daar al dagdagelijks producten mee wil maken.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

De opleiding binnenschrijnwerker duurt 3 jaar. Je leert houtbewerkingsmachines te gebruiken, tekeningen te lezen. Je leert massief hout en plaatmateriaal verwerken tot trappen, binnendeuren en andere zaken. Je leer ook het plaatsen van die werkstukken.  Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.

  • Maaseik

Oppervlaktebewerking Hout

€165.00 €136.36