Leertijd Boomkweker

Als  boomkweker in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Sector
Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Je kweekt zaailingen en/of jonge, al dan niet geënte bomen en struiken voor de bosbouw, de fruitteelt, particuliere tuinen of parken en ander openbaar groen, zoals laan- en pleinbomen. Je assortiment omvat al snel ruim honderd soorten en variëteiten, in hoge mate bepaald door de bodemgesteldheid en het klimaat, maar uiteraard ook door de markt en bepaalde trends. Sommige boomkwekers leveren uitsluitend bomen en struiken in blote wortel, andere bieden hun klanten ook of alleen planten in pot of kluit aan. Je werkt meestal in de openlucht, maar soms ook in serres, geklimatiseerde loodsen en koelcellen. Ondanks de geavanceerde zaai,- plant- en rooimachines blijft het beroep van boomkweker behoorlijk zwaar en arbeidsintensief. Je werkt met respect voor natuur en milieu en streeft naar een minimaal verbruik van energie, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Veel boomkwekerijen sluiten met belangrijke klanten contracten af voor het opkweken en leveren van grote hoeveelheden jonge planten.

Doelgroep

Elke jongere met een passie voor natuur die in de buitenlucht wil werken.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

De opleiding boomkweker duur 3 jaar. Je leert alles van teeltechnieken, teeltplannen en methoden. Je maakt kennis met bemestingsleer en bodemkunde. Je leert bovendien alles over hoe je veilig werkt. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.

  • Hasselt

Sierlijke eetbare borders aanleggen. Hoe begin je eraan?

€50.00 €41.32
  • Hasselt

Kruiden kweken in pot

€50.00 €41.32
  • Hasselt

Voltijdse dagopleiding Tuinaanlegger-groenbeheerder

€895.00 €739.67