Leertijd Brood- en banketbakkerij duaal

Is het je droom om als bakker je brood te verdienen? Dan is deze opleiding op je lijf geschreven. Je bent gepassioneerd door het vak, je kan je creativiteit kwijt en je maakt mensen blij met je lekkernijen. 1 ding is zeker: werken bij een bakker is zalig, want daar zijn altijd koffiekoeken voor jou.

Sector
Duurtijd
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

1 dag per week kom je naar onze campus in Hasselt waar je les krijgt van een ervaren docent. 4 dagen per week zal je bij een echte bakker gaan werken die je daar de kneepjes van het vak zal aanleren.

Doelgroep

Om als regelmatige leerling voor deze opleiding te worden toegelaten, gelden de volgende specifieke voorwaarden:
a)      ofwel houder zijn van een getuigschrift van de tweede graad van het secundair onderwijs,
b)      ofwel een gunstige beslissing van de klassenraad over een leerling die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan.
Als bijzondere toelatingsvoorwaarde geldt dat de leerling medisch geschikt moet zijn bevonden voor de uitoefening van het beroep waarin de leerling rechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komt en die waren kan verontreinigen of besmetten.

De opleiding Brood- en Banketbakker Duaal is een praktijkgerichte opleiding. Je leert 1 dag bij ons op de campus & 4 dagen bij een echte bakker in de praktijk. 
In deze opleiding komen volgende thema’s aan bod:
Algemene vorming
Broden en harde luxe
Zachte luxe en taarten op basis van gistdegen
Gerezen bladerdeeg
Beslagen
Bladerdeeg, vet- en kookdegen
Banketspecialiteiten
Gezondheidsgerelateerde producten (banket)bakkerij
Verkoop (banket)bakkerij
Organisatie (banket)bakkerij
Tijdens de opleiding is ook oog voor algemene activiteiten waaronder het netjes en hygiënisch houden van de werkomgeving, het respecteren van de regelgeving omtrent hygiëne en voedselveiligheid, kennis van de werkorganisatie, regelgeving inzake autocontrole in de (banket)bakkerij, de FIFO-methode en de hygiëneregelgeving.
Praktische informatie
Voor meer informatie over deze opleiding neem je contact op met Lisa (011 30 32 20)

  • Hasselt

Brood- en banketbakker

€340.00 €280.99
  • Tongeren
  • Neerpelt

Ambachtelijk ijsbereider

€365.00 €301.65
  • Hasselt

Slager-spekslager

€380.00 €314.05
  • Hasselt

Kaasmeester

€315.00 €260.33
  • Tongeren

Ambachtelijk chocoladebewerker

€340.00 €280.99