Leertijd Buitenschrijnwerker

Als buitenschrijnwerker in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Sector
Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Je maakt en plaatst houten ramen, deuren, poorten, rolluiken, luiken, kroonlijsten, veranda's, terrassen en andere houten constructies die gebouwen verfraaien en wind- en waterdicht maken. Als buitenschrijnwerker hout heb je zowel machinale als manuele houtbewerking onder de knie. Je houdt van secuur opmeten, nauwkeurig werken en bent vertrouwd met de eigenschappen en mogelijkheden van verschillende houtsoorten en plaatmaterialen op basis van hout. JAls werknemer sta je doorgaans in een ploeg met regelmatige werkuren.

Doelgroep

Elke jongere die geinteresseerd is in het uiterlijk van gebouwen en daar elke dag mee bezig wil zijn.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

De opleiding buitenschrijnwerker duurt 3 jaar. Je leert houtbewerkingsmachines veilig te gebruiken, werktekeningen lezen. Je leert hout en plaatmateriaal verwerken tot buitendeuren, vensterramen, garagepoorten etc. etc. Je leer daarnaast om die producten op een professionele en veilige manier te plaatsen. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.