Leertijd Carrosseriehersteller

Als carrosseriehersteller in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Als carrosseriehersteller herstel je schade aan het koetswerk van voertuigen. Soms gebeurt dit volgens een expertiseverslag. Eerst stel je de schade vast met de nodige meet- en controleapparatuur. Je controleert de bodemplaat met behulp van een mallensysteem. Je plant je werk nauwkeurig en zorgt voor voldoende grondstoffen en materialen. Dat is afhankelijk van het type voertuigconstructie: koetswerk met een afzonderlijk raam, koetswerk met dragend onderstel, zelfdragend koetswerk … Je monteert en demonteert moeiteloos voertuigonderdelen. Dat geldt voor zowel constructiedelen als accessoires, hangend sluitwerk, interieuronderdelen, ophangingselementen en elektrische kringen. Je bent een kei in autogeen lassen van plaatstaal voor koetswerkopbouw: hard solderen, zacht solderen, braseren, hitteschild aanleggen … Verder kun je ook halfautomatisch lassen (MIG/MAG) of booglassen onder beschermgas. Je werkt met grote zin voor perfectie oneffenheden weg met de juiste kleef- en spuittechnieken. Natuurlijk werk je veilig en milieubewust, volgens de Goca-richtlijnen. Dat betekent dat je ook de nodige veiligheidsuitrusting draagt.

Doelgroep

Elke jongere met een passie voor mooie auto's en zeer geinteresseerd is in de constructie van auto's.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

De opleiding carrosseriehersteller duurt 3 jaar. Je leert voertuigen voorbereiden voorhet herstel, onderdelen demonteren en monteren, plaatonderdelen herstellen, carrosserieonderdelen vervangen, het chassis richten, de ondergrond bewerken, grondlagen aanbrengen en spuitklaar maken en hechtings- en laklagen aanbrengen. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.

  • Hasselt

Carrosseriehersteller

€350.00 €289.26
  • Tongeren

Polyesterbewerker

€325.00 €268.60
  • Hasselt

Uitdeuken zonder lakschade

€280.00 €231.40
  • Tongeren

Car Wrapping

€395.00 €326.45
  • Hasselt

Spotrepair - kleine herstellingen koetswerk

€325.00 €268.60