Leertijd Chocoladebewerker

Als chocoloadebewerker in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Het Belgisch suiker- en chocoladewerk heeft wereldwijd naam en faam verworven. Dagelijks kopen duizenden toeristen bij ons lekkere, versbereide pralines en chocolade. Maar ook Belgen zijn op dit vlak echte fijnproevers en laten zich geregeld verleiden door deze zoete hapjes, zowel in horeca- als in kleinhandelszaken. Als ambachtelijke chocoladebewerker voldoe je aan de hoge eisen gesteld door massa‘s lekkerbekken. Je zet je grond- en hulpstoffen zoals cacaoboter, cacaomassa, suiker en eventueel melk om naar verschillende vormen van chocoladeproducten die zich duidelijk onderscheiden van de massaproductie in de industrie. Het hele productieproces gebeurt op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier. Je kent dus de kneepjes van het vak en maakt zowel eenvoudig stukgoed, marsepein als verfijnde pralines. Bovendien ben je bedreven in chocoladekunst: het gebruik van sjablonen, figuren, garneer- en decoratietechnieken. Voor, tijdens en na de bereiding houd je rekening met hygiëne (HACCP), veiligheid en bewaartechnieken voor het product.

Doelgroep

Elke jongere die houdt van deze zoetigheid en daar ook andere mensen blij mee wil maken.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

De opleiding tot chocoladebewerker duurt 2 jaar. Je leert de benodigde machines gebruiken, marsepein bewerken, chocolade smelten en verwerken, suikerwerk maken, pralines en truffels, dessertkoekjes bereiden en chocoladestukken maken. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.

  • Hasselt

Worsten maken

€155.00 €128.10
  • Hasselt

Voltijdse dagopleiding Brood- en banketbakker

€895.00 €739.67
  • Hasselt

Voltijdse dagopleiding Chocolatier-patissier

€950.00 €785.12
  • Hasselt

Voltijdse dagopleiding Slager-spekslager

€940.00 €776.86