Leertijd Chocolatier duaal

Elke jongere die houdt van zoetigheid en daar ook andere mensen blij mee wil maken, is van harte welkom in deze opleiding. Van marsepein, chocolade, pralines en truffels, tot dessertkoekjes en suikerwerk, het komt allemaal aan bod.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

1 dag per week kom je naar onze campus in Hasselt waar je les krijgt van een ervaren docent. 4 dagen per week zal je de kneepjes van het vak aangeleerd krijgen van een ervaren mentor op een werkplek.

Doelgroep

Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je:

  • voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht
  • voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het derde leerjaar van de derde graad bso, ingericht als specialisatiejaar, waarop deze opleiding betrekking heeft (7de jaar)

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding van 1 jaar aan en leert: 

  • chocoladeproducten (pralines, chocoladestukken, koekjes, ...) bereiden, verwerken, afwerken, bewaren en verpakken volgens de voorschriften van de voedselveiligheid
  • de chocoladeproducten uitstallen en verkopen
  • een chocolaterie organiseren

Het standaardtraject voor deze opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven:

  • Beroepskwalificatie chocoladebewerker, niveau 4
  • Je diploma secundair onderwijs

Praktische informatie

Voor meer informatie over deze opleiding: 
T: 011/30 32 20
E: lisa.vandevenne@syntra-limburg.be

  • Hasselt

Slager-spekslager

€400.00 €330.58
  • Hasselt

Brood- en banketbakker

€350.00 €289.26
  • Hasselt

Ambachtelijk chocoladebewerker

€350.00 €289.26
  • Hasselt
  • Pelt

Ambachtelijk ijsbereider

€380.00 €314.05
  • Hasselt

Voltijdse dagopleiding Slager-spekslager

€940.00 €776.86