Leertijd Dakafdichter

Als dakafdichter in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Sector
Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Je isoleert platte daken en maakt ze perfect en blijvend waterdicht. Vooral dat laatste vereist een hoge graad van materiaalkennis en vakmanschap. Ook al heb je natuurlijk geen hoogtevrees en een vrijwel perfect evenwichtsgevoel, toch blijf je in alle omstandigheden alert en breng je je eigen veiligheid noch die van je collega's en andere bouwvakkers in gevaar. Als dakafdichter beheers je verschillende technieken, van het branden en lijmen tot het gieten, nieten of vastschroeven van uiteenlopende dichtingsmaterialen. Je hebt oog voor detail, werkt secuur en beseft hoe belangrijk de kwaliteit van jouw werk wel is voor de bouwheer en het gebouw in kwestie. Aangezien zowel nieuwe als oude platte daken steeds vaker als groendak worden ingericht, ben je ook op de hoogte van de bouwtechnische vereisten waaraan zo'n milieuvriendelijk dak moet voldoen.

Doelgroep

Elke jongere die stevig in zijn of haar schoenen staat en niet te bang is om de hoogte in te gaan en die geinteresseerd is in gebouwen.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

De opleiding dakafdichter duurt 3 jaren. Tijdens die drie jaren wordt je in de gelegenheid gesteld om je VCA attest te behalen. Je leert daarnaast de werf inrichten en onderhouden, de nodige opmetingen en controle van de ruwbouw te doen, plannen te maken, onderdaken leggen, isolatie  en dakbedekking  te plaatsen. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.