Leertijd Dakdekker leien en pannen

Als dakdekker in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Sector
Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Geen hoogtevrees? Een goed ontwikkeld evenwichtsgevoel? Prima, maar dat volstaat natuurlijk niet om een goede dakdekker te worden die vakkundig, snel én veilig werkt. Als gediplomeerd dakdekker sta je in voor het uitvoeren, onderhouden en herstellen van schuine daken en gevelbekleding. Je werkt vooral met pannen en leien, al dan niet in kunststof. Je verzorgt bovendien de afwerking van de rand, de nok en de afvoersystemen voor hemelwater. Maar eerst plaats je isolatie, monteer je het onderdak en de panlatten en voorzie je eventueel ruimte voor dakvensters, zonnepanelen en ventilatiesystemen. Op de meeste werven werk je in teamverband, met oog voor de veiligheidsregels. Een goede verstandhouding met je teamgenoten en de andere vaklui op de werf is essentieel.

Doelgroep

Elke jongere die stevig in zijn of haar schoenen staat, niet te bang is om de hoogte in te gaan en die geïnteresseerd is in gebouwen.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

De opleiding dakdekker duurt 3 jaren. Tijdens die drie jaren word je in de gelegenheid gesteld om je VCA attest te behalen. Je leert daarnaast de werf inrichten en onderhouden; de nodige opmetingen en controle van de ruwbouw te doen; plannen te maken; dakvlakken uitlijnen; onderdaken leggen; isolatie  en dakbedekking  te plaatsen en dakgoten te monteren. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.