Leertijd Dakdekker metalen daken

Als dakdekker in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Sector
Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Je dekt schuine of platte daken en gevels van nieuwe of oude gebouwen met een metalen bedekking af. Metalen dakplaten profileren, plooien, solderen, spijkeren, schroeven en felsen: je hebt het allemaal onder de knie. Je bevestigt metalen banen, voert langsverbindingen uit, plaatst afvoeren voor regenwater en sluit nokken, dakranden, kilgoten en noordbomen aan. Hoogtevrees? Dan is dit vak niet echt je ding. Maar sta je stevig op je benen en werk je graag in de open lucht, dan is dit een prachtig vak waaruit je heel veel voldoening put. Hou de veiligheidsregels in acht, zorg samen met je collega's en de andere vaklui op de werf voor een goede verstandhouding en geniet als het even kan af en toe van het uitzicht. On top of the world!

Doelgroep

Elke jongere die stevig in zijn of haar schoenen staat en niet te bang is om de hoogte in te gaan en die geïnteresseerd is in gebouwen.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

De opleiding dakdekker duurt 3 jaren. Tijdens die drie jaren word je in de gelegenheid gesteld om je VCA attest te behalen. Je leert daarnaast de werf inrichten en onderhouden, de nodige opmetingen en controle van de ruwbouw te doen, plannen te maken, dakvlakken uitlijnen, onderdaken leggen, isolatie  en dakbedekking  te plaatsen, metalen dakbedekkingen te maken, verbinden en te plaatsen en dakgoten te monteren. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.