Leertijd Dakwerker Duaal

Je staat in voor het leggen van daken van A tot Z, met als doel de gebouwen wind- en waterdicht te maken. Hoogtevrees is voor jou onbekend en je bent een harde werker, waar kwaliteit centraal staat! Je gaat zien, eens je deze opleiding onder de knie hebt, gaat het van een leien dakje! 

Sector
Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

1 dag per week kom je naar onze campus in Genk waar je les krijgt van een ervaren docent. 4 dagen per week zal je bij een dakwerker gaan werken waar je de kneepjes van het vak zal aangeleerd krijgen.

Doelgroep

Om als regelmatige leerling voor deze opleiding te worden toegelaten, gelden de volgende specifieke voorwaarden:
a)      ofwel houder zijn van een diploma van secundair onderwijs, uitgereikt binnen een opleiding van hetzelfde studiegebied van het technisch secundair onderwijs;
b)     ofwel houder zijn van een studiegetuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs, uitgereikt binnen een opleiding van hetzelfde studiegebied in het beroepssecundair onderwijs.

EXTRA toelatingsvoorwaarde voor 'Dakwerker duaal': je werd medisch geschikt bevonden voor de uitoefening van het beroep. Deze medische verklaring geldt voor de duur van je hele (ononderbroken) opleiding.

De opleiding Dakwerker Duaal is een praktijkgerichte opleiding. Je leert 1 dag bij ons op de campus & 4 dagen bij een dakwerker in de praktijk.  
In deze opleiding komen volgende thema’s aan bod :
Algemene vorming
Dakafdichting
Niet-metalen dakbedekking

In de opleiding dakwerker duaal leer je daken in al hun details op een correcte manier isoleren, afdichten en bedekken met leien, pannen, platen, stroken en prefab-elementen met als doel de gebouwen wind- en waterdicht te maken.
Je dient je opleidingstraject te vervullen binnen deze 2 contexten, namelijk dakafdichting bij platte daken en niet-metalen dakbedekking bij hellende daken.
Praktische informatie
Voor meer informatie over deze opleiding neem je contact op met Lisa (011 30 32 20)