Leertijd Dekvloerlegger

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Leertijd Dekvloerlegger

Als dekvloerlegger in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Geen flauw idee wat een dekvloer is? Nederlanders spreken ook wel van een ondervloer waarop vervolgens tegels, parket of een andere vloerbedekking worden gelegd. Maar in Vlaanderen noemen we die dekvloer meestal gewoon met een mooi Frans woord de chape. Als dekvloerlegger voorzie je dragende vloeren, van een hechtende, niet-hechtende of zwevende afwerklaag of dekvloer. Je trekt van werf naar werf en werkt alleen of in een ploeg, doorgaans in de ruwbouw. Dekvloerlegger is bij uitstek een specialisatie die je al doende op de werkvloer leert.

Heb je interesse of nog vragen? Contacteer dan leertijd op het telefoonnummer: 011 30 32 20.

Elke jongere met een gezonde interesse in de bouw die houdt van afwisselend werk.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs doorlopen hebben.

De opleiding dekvloerlegger duurt 2 jaar. Tijdens de opleiding word je in de gelegenheid gesteld om je VCA attest te behalen. Je leert het uitvoeren van de nodige opmetingen en controle van de ruwbouw, het maken en lezen van werktekeningen, inrichten en onderhouden van de werf, de nodige voorbereidingen te treffen voor de specifieke dekvloer en je leert het uitvoeren van gietvloeren.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.