Als desktop publisher in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Tot voor enkele jaren leverde je als desktop publisher nog vrijwel uitsluitend drukklare bestanden af aan een drukkerij. Vandaag omvat je job vaak ook de samenstelling van digitale presentaties of pagina's voor websites. In elk geval kun je goed overweg met professionele lay-outtoepassingen en grafische software. Je realiseert digitale versies van folders, brochures, kranten, tijdschriften en andere media waarin teksten en illustraties de hoofdrol spelen. Basiskennis van de verschillende besturingssystemen is aangewezen, ook al werk je in de praktijk meestal hoofdzakelijk met één enkel platform. Je bent creatief en werkt graag zelfstandig, maar houdt ook rekening met de opmerkingen en suggesties van je team. Bovendien luister je goed naar de wensen van klanten en opdrachtgevers. Je volgt technologische evoluties op de voet, zorgt ervoor dat je updates van professionele software snel onder de knie hebt en bent bereid om voortdurend bij te leren. Je hebt meestal regelmatige werkuren, maar respecteert deadlines en steekt desnoods een tandje bij.

Praktische informatie: 
Startdata zijn nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding.
Doelgroep: 

Elke creatieve jongere die graag op een PC werkt en die combinatie dagdagelijks in de praktijk wil brengen.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

Programma: 

De opleiding desktop publisher duurt 3 jaar. Tijdens de opleiding leer je digitaal te tekenen, beelden digitaal te bewerken, werk op te maken en te kiezen voor de juiste typografie. Tevens bereid je drukwerk voor voor de drukker. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.