Leertijd Elektrotechnicus duaal

Je werk bestaat uit het ontwerpen en construeren van elektrische producten en installaties. De elektrotechnicus heeft een goed technisch inzicht en is creatief. Je kan geduldig werken en je wil de klant steeds tevreden stellen.

Sector
Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

1 dag per week kom je naar onze campus in Genk waar je les krijgt van een ervaren docent. 4 dagen per week zal je bij een elektrotechnicus gaan werken waar je de kneepjes van het vak zal aangeleerd krijgen.

Doelgroep

Om als regelmatige leerling voor deze opleiding te worden toegelaten, gelden de volgende specifieke voorwaarden:
a)      ofwel houder zijn van een diploma van secundair onderwijs, uitgereikt binnen een opleiding van hetzelfde studiegebied van het technisch secundair onderwijs;
b)     ofwel houder zijn van een studiegetuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs, uitgereikt binnen een opleiding van hetzelfde studiegebied in het beroepssecundair onderwijs.

De opleiding Elektrotechnicus Duaal is een praktijkgerichte opleiding. Je leert 1 dag bij ons op de campus & 4 dagen bij een elektrotechnicus in de praktijk.  
In deze opleiding komen volgende thema’s aan bod :
Algemene vorming
Elektrotechnische installaties
Installatie industriële elementen

In de opleiding elektrotechnicus duaal leer je leidingen en dozen monteren en plaatsen, draden en kabels trekken, elektrische componenten plaatsen en aansluiten in verschillende borden, fouten zoeken en herstellingen uitvoeren, installaties in werking stellen, conform het AREI. Verder leert men industriële componenten (motoren, machines, PLC, elektropneumatische sturingen) plaatsen en aansluiten. 
Praktische informatie
Voor meer informatie over deze opleiding neem je contact op met Lisa (011 30 32 20)

  • Genk T2-campus

De Nieuwe Siemens LOGO 8! Basis

€275.00 €227.27
  • Genk T2-campus

Voltijdse dagopleiding Elektricien

€1050.00 €867.77