Leertijd Grootkeukenhulpkok

Als grootkeukenhulpkok  in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Als grootkeukenhulpkok hangen je werkuren in hoge mate af van het soort grootkeuken waarin je aan de slag bent. Sommige bereiden maaltijden die meteen, dezelfde dag of uiterlijk 's anderendaags worden geserveerd, bijvoorbeeld in scholen of ziekenhuizen. Andere produceren gerechten die op de één of andere manier langere tijd worden bewaard, zoals diepvriesmaaltijden of kant-en-klaargerechten. Je volgt de instructies van de grootkeukenkok die je directe chef is, hebt de basistechnieken onder de knie en helpt mee bij de voorbereiding en de mise-en-place. Je houdt je werkplek schoon, met aandacht voor hygiëne en veiligheid, en helpt meestal ook met het opruimen van de keuken. Je ontvangt en controleert goederen en werkt op een zelfstandige manier met halffabricaten en zogenaamd convenience food. Essentieel zijn kennis én de correcte toepassing van de HACCP-richtlijnen die de voedselveiligheid garanderen.

Doelgroep

Elke jongere voor wie eten maken een passie is en die andere mensen ook graag van eten wil laten genieten.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

De opleiding grootkeukenhulpkok duurt 3 jaar. Je leert de voorbereiding en bereiding van diverse gerechten, koud en warm, volgens receptuur. Je leert plannen en dresseertechnieken. Je leert bestellingen plaatsen en grootkeukentoestellen bedienen. Dat alles doe je veilig en hygiënisch volgens de HACCP normen. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.

  • Hasselt

Streetfood Academy: Low & Slow BBQ

€155.00 €128.10
  • Hasselt

Pizzaiolo (pizzabakker)

€890.00 €735.54