Leertijd Grootkeukenkok

Als grootkeukenkok in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Als grootkeukenkok hangen je werkuren in hoge mate af van het soort grootkeuken waarin je aan de slag bent. Sommige bereiden maaltijden die meteen, dezelfde dag of uiterlijk 's anderendaags worden geserveerd, bijvoorbeeld in scholen of ziekenhuizen. Andere produceren gerechten die op de één of andere manier langere tijd worden bewaard, zoals diepvriesmaaltijden of kant-en-klaargerechten. Je leidt een team van hulpkoks en andere medewerkers en vervangt soms de keukenverantwoordelijke, je rechtstreekse chef. Je team bereidt koude en warme gerechten, vaak in samenspraak met een diëtist. Grootkeukentechnieken verschillen vaak in aanzienlijke mate van gewone kooktechnieken, zodat een extra opleiding is aangewezen. Bovendien werk je vaker met halffabricaten en convenience food. Je houdt volop rekening met de foodcost, onderhandelt met leveranciers, waakt over de kwaliteit van de geleverde goederen en zorgt ervoor dat alles op de juiste manier wordt bewaard. Essentieel zijn kennis én de correcte toepassing van de HACCP-richtlijnen die de voedselveiligheid garanderen. Net als alle andere koks put je voldoening uit smaakvolle, mooi gepresenteerde en uitgebalanceerde schotels. Ook een grootkeukenmaaltijd moet lekker zijn!

Doelgroep

Elke jongere voor wie eten maken een passie is en die andere mensen ook graag van eten wil laten genieten.

Om aan deze opleiding te kunnen starten heb je een certificaat grootkeukenhulpkok behaald bij Syntra of in het DBSO

De opleiding grootkeukenhulpkok duurt 3 jaar. Je leert de voorbereiding en bereiding van diverse gerechten, koud en warm, volgens receptuur. Je leert plannen en dresseertechnieken. Je leert bestellingen plaatsen en grootkeukentoestellen bedienen. Dat alles doe je veilig en hygiënisch volgens de HACCP normen.  Daarnaast leer je om instructies aan medewerkers te geven en om leiding te geven. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.

  • Hasselt

Streetfood Academy: Low & Slow BBQ

€155.00 €128.10
  • Hasselt

Pizzaiolo (pizzabakker)

€890.00 €735.54