Leertijd Interieurbouwer

Als interieurbouwer in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Sector
Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Keukens, winkels, kantoren, horecazaken: als interieurbouwer geef je ze vorm. Op basis van gedetailleerde plannen en werktekeningen maak je in een atelier de meest uiteenlopende interieurelementen. Je bent vertrouwd met moderne materialen, zoals geprefabriceerde panelen in hout, kunststof, glas of gipsplaat. Op de werf monteer je vervolgens de verschillende elementen en modules met manueel, elektrisch en pneumatisch gereedschap. Je assembleert ook wanden, vloeren en plafonds en werkt alles netjes af, inclusief eventuele aansluitingen en uitsparingen voor gootstenen, stopcontacten, verlichting, enz. Je bent behoorlijk handig, lenig en in staat om onvoorziene problemen snel en correct zelfstandig op te lossen. Als werknemer of zelfstandig interieurbouwer heb je regelmatige uren, behalve bij dringende opdrachten. Ook weekendwerk is niet uitgesloten, zeker niet bij de herinrichting van een handelszaak.

Doelgroep

Elke jongere met een passie voor interieur.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

De opleiding interieurbouwer duurt 3 jaar. Je leert houtbewerkingsmachines te gebruiken, tekeningen te lezen. Je leert massief hout en plaatmateriaal verwerken tot trappen, binnendeuren en andere zaken. Je leer ook het plaatsen van die werkstukken. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.

  • OFFICENTER GEEL
  • Genk T2-campus

Winteropleiding - Asbest - Eenvoudige handeling (i.s.m Bouwunie Limburg)

€265.00 €219.01