Leertijd Kelner

Als kelner in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Sector
Duurtijd
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Je werkt in de horeca en bent dus meestal aan de slag wanneer andere mensen juist vrij zijn. In een restaurant of brasserie draai je vaak twee shifts per werkdag. Kelner is een prachtig, helaas wat onderschat beroep waarvoor je echt wel in de wieg moet zijn gelegd. Je kunt best uitstekend overweg met mensen van alle slag, bent behoorlijk bestand tegen drukte en stress en blijft in alle omstandigheden beleefd, vriendelijk en kalm. Je doet de zaal, maar komt ook in contact met de keuken. Je neemt reservaties op, onthaalt klanten, geeft uitleg en advies, neemt bestellingen op, speelt ze door aan de bar en/of keuken, zorgt voor een vlekkeloze bediening en waakt over een correcte afrekening. Soms geef je ook leiding aan een team van zaalmedewerkers of hulpkelners. Je hebt oog voor detail, bewaart altijd het overzicht en laat je niet van je stuk brengen als niet alles naar wens verloopt. Een goede kelner straalt zelfvertrouwen uit, maar gedraagt zich nooit arrogant. Voor de gasten die je bedient, ben jij het gezicht van de zaak. Hoe beter jij je werk doet, hoe leuker hun etentje of avondje uit en hoe groter de kans dat ze terugkomen.

Doelgroep

Elke jongere die gastvrijheid hoog in het vaandel heeft staan en daar andere mensen van wil laten genieten.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen heb je minimaal een certificaat hulpkelner behaald bij Syntra of in het DBSO

De opleiding kelner duurt 1 jaar. Je leert alles over het ontvangen van klanten, aansturen van zaalpersoneel, het samenstellen van de drankenkaart en bestellingen plaatsen. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.

Je werkt in de horeca en bent dus meestal aan de slag wanneer andere mensen juist vrij zijn. In een restaurant of brasserie draai je vaak twee shifts per werkdag. Kelner is een prachtig, helaas wat onderschat beroep waarvoor je echt wel in de wieg moet zijn gelegd. Je kunt best uitstekend overweg met mensen van alle slag, bent behoorlijk bestand tegen drukte en stress en blijft in alle omstandigheden beleefd, vriendelijk en kalm. Je doet de zaal, maar komt ook in contact met de keuken. Je neemt reservaties op, onthaalt klanten, geeft uitleg en advies, neemt bestellingen op, speelt ze door aan de bar en/of keuken, zorgt voor een vlekkeloze bediening en waakt over een correcte afrekening. Soms geef je ook leiding aan een team van zaalmedewerkers of hulpkelners. Je hebt oog voor detail, bewaart altijd het overzicht en laat je niet van je stuk brengen als niet alles naar wens verloopt. Een goede kelner straalt zelfvertrouwen uit, maar gedraagt zich nooit arrogant. Voor de gasten die je bedient, ben jij het gezicht van de zaak. Hoe beter jij je werk doet, hoe leuker hun etentje of avondje uit en hoe groter de kans dat ze terugkomen.

  • Hasselt

Inleiding tot kelner

€110.00 €90.91
  • Hasselt

Sommelier

€610.00 €504.13
  • Hasselt

Zytholoog/Bierkenner

€385.00 €318.18
  • Hasselt

Microbrouwer-craftbrewer

€525.00 €433.88
  • Hasselt

Aspirant sommelier

€590.00 €487.60