Leertijd Kinderbegeleider Duaal

Je hebt een hart voor kinderen en hecht veel belang aan opvoeding en verzorging. Je bent betrouwbaar, empathisch en stressbestendig. Doe daar nog wat creativiteit en assertiviteit bij en jij bent de perfecte kinderbegeleider!

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Gemiddeld kom je 2 dagen per week naar onze campus in Hasselt waar je les krijgt van ervaren docenten. Gemiddeld 3 dagen per week zal je in een kinderdagverblijf/buitenschoolse opvang gaan werken waar je de kneepjes van het vak zal aangeleerd krijgen.

Doelgroep

Om als regelmatige leerling voor deze opleiding te worden toegelaten, gelden de volgende specifieke voorwaarden:
a)      ofwel houder zijn van een diploma van secundair onderwijs, uitgereikt binnen een opleiding van hetzelfde studiegebied van het technisch secundair onderwijs;
b)     ofwel houder zijn van een studiegetuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs, uitgereikt binnen een opleiding van hetzelfde studiegebied in het beroepssecundair onderwijs.

Bijkomend zijn er volgende toelatingsvoorwaarden :

* Je werd medisch geschikt bevonden voor de uitoefening van het beroep. Deze medische verklaring geldt voor de duur van je hele (ononderbroken) opleiding.
* Een recent uittreksel (max. 3m voor de start van de opleiding verkregen) uit het strafregister dat aantoont dat je van onberispelijk gedrag bent.
* Een laatste op 30 september van het schooljaar, een attest van ‘kennis van levensreddend handelen bij kinderen’ hebben behaald

De opleiding Kinderbegeleider Duaal is een praktijkgerichte opleiding. Je leert 1 dag bij ons op de campus & 4 dagen bij een buitenschoolse opvang en opvang voor baby’s en peuters in de praktijk.  
In deze opleiding komen volgende thema’s aan bod :
Algemene vorming
Opvoeding en verzorging baby’s en peuters
Activiteiten en ontwikkeling baby’s en peuters
Begeleiding schoolgaande kinderen
Activiteiten en ontwikkeling schoolgaande kinderen
De opleiding tot Kinderbegeleider Duaal zal steeds moeten gebeuren in 2 contexten. Deze van de baby’s en peuters en deze van de schoolgaande kinderen. Men start het traject met baby’s en peuters en gaat in de paasvakantie over naar schoolgaande kinderen.
Praktische informatie
Voor meer informatie over deze opleiding neem je contact op met Lisa (011 30 32 20)

  • Hasselt

Kinderbegeleider baby's en peuters

€495.00 €409.09
  • Hasselt

Postmortale lichaamsverzorging

€450.00 €371.90
  • Hasselt

Postmortale make-up en restauraties

€500.00 €413.22
  • Hasselt

Levensreddend handelen bij kinderen

€60.00 €49.59
  • Hasselt

Bijscholing EHBO (hulpverlener)

€75.00 €61.98