Leertijd Magazijnmedewerker

Als magazijnmedewerker in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Als magazijnmedewerker ontvang je alle goederen die binnenkomen en bepaal je welke artikelen je magazijn verlaten. Je controleert de verzend- en bestelbonnen. Daarna pak je de goederen uit en in, sorteert en controleert ze op kwantiteit en kwaliteit, verplaatst ze en slaat ze op. Je gebruikt hierbij hulpmiddelen zoals transpallet, duivel, box, kooi … en past stapeltechnieken toe. Je vindt blindelings alle producten terug, je kent het magazijn als je broekzak. Bovendien tel, scan en registreer je de goederen. Je controleert de bijhorende documenten en vult ze in. Je houdt de inventaris bij, werkt nauwkeurig en hebt veel zin voor orde. De computer speelt natuurlijk een sleutelrol in het bijhouden en registreren van alle gegevens. Omdat je deel uitmaakt van een logistieke keten, zijn efficiëntie, organisatietalent en nauwgezetheid erg belangrijk.

Doelgroep

Elke jongere met een passie voor logistiek en interesse in transport.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

De opleiding magazijnmedewerker duurt 2 jaar. Je leert alles over interne transportmiddelen, goederen lossen en laden, goederen ontvangen en verzendklaar maken en over transportdocumenten. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.