Leertijd Motorfietsmecanicien

Als motorfietsmecanicien in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Je onderhoudt en herstelt motorfietsen voor de kost. Dat betekent niet alleen dat je bent gebeten door motoren en techniek, maar ook dat je je werk goed plant en voorbereidt. Je moet onder meer de nodige grondstoffen en materieel voorzien. Het reinigen van de motorfiets en de verschillende onderdelen doe je met plezier. Je begrijpt hoe een motorfiets werkt en hebt een redelijke kennis van mechanica. Daardoor ben je in staat om een beperkt onderhoud uit te voeren. Je controleert de onderdelen in het motorcompartiment en stelt ze af volgens het onderhoudsschema. Regelmatig moet je ook wisselstukken vervangen. De kroon op het werk is als je de motorfiets weer in de best mogelijke conditie overhandigt aan de eigenaar. Naast technisch en handig kun je dus ook goed overweg met klanten. Het is belangrijk om je werkadministratie nauwkeurig uit te voeren. Je organiseert je werkplaats veilig en werkt milieubewust.

Doelgroep

Elke jongere met een passie voor techniek, sleutelen, die die passie al in de dagelijkse praktijk wil inzetten.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

De opleiding motorfietsmecanicien duurt 3 jaar, je leert motors en scooters af te stellen en volgens de wensen van de klanten aanpassen. Je leert hoe je periodiek onderhoud doet en hoe je diagnose kunt stellen en storingen kunt opsporen.   Je leert toebehoren zoals alarmsystemen monteren.  Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.

  • Hasselt

Summer School: basis mechanica personenwagens

€275.00 €227.27
  • Hasselt

Aspirant autodiagnosetechnicus

€500.00 €413.22
  • Hasselt

Polyvalent mecanicien

€395.00 €326.45
  • Tongeren

Oldtimer restaurateur

€395.00 €326.45