Leertijd Pc-technicus

Als pc-technicus in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Als pc-technicus ben je gespecialiseerd in het installeren, onderhouden en herstellen van computers en randapparatuur. Hoewel het vooral om de hardware gaat, heb je ook een goede kijk op verschillende soorten software en beheers je in elk geval de besturingssystemen waarmee je dagdagelijks wordt geconfronteerd. Je werkt als zelfstandige of als werknemer van een computerbedrijf of een onderneming met een min of meer uitgebreid intern informaticasysteem. In dat laatste geval heb je doorgaans regelmatige werkuren, al ben je ook dan soms stand-by. In alle andere gevallen en zeker als zelfstandig pc-technicus moet je vaak de baan op, soms ook 's avonds of in het weekend. Heb je vooral of uitsluitend particuliere klanten, dan zijn regelmatige werkuren uitgesloten. Je spoort hard- en/of softwareproblemen op en lost ze snel en vakkundig op. Je helpt je klanten om hun informaticasysteem aan de praat te krijgen en te houden, geeft uitleg en advies en biedt doorgaans ook telefonische ondersteuning aan. Uiteraard volg je de snelle evolutie in de ICT-sector op de voet. Ben je technisch aangelegd, geboeid door alles wat met computers te maken heeft en een kei in probleemoplossend denken, dan is dit zonder twijfel een fantastische job.

Doelgroep

Elke jongere die van er van droomt om 24/7 met computers bezig te mogen zijn.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

De opleiding PC-technicus duurt 3 jaar. Je leert alles wat er te weten valt over hardware, moederborden, geheugenkaarten, harde schijven, geluids- en videokaarten etc. Verder leer de installatie van stand-alone applicaties en leer je alle ins en outs van office producen. Je leert PC's onderhouden en een diagnose te stellen van hard- en software problemen. Ook leer je alles over de installatie van randapparatuur zoals printers, scanners, routers etc. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.

  • Genk T2-campus

CCNA 3 (ENSA): Enterprise Networking,Security and Automation

€1050.00 €867.77
  • Genk T2-campus

CCNA 2 (SWRE): Switching, Routing, and Wireless Essentials

€1500.00 €1239.67