Leertijd Polyvalent mecanicien zware bedrijfsvoertuigen

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Leertijd Polyvalent mecanicien zware bedrijfsvoertuigen

Als onderhoudsmecanicien in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Als mecanicien is je job zeer divers. Zo ben je een kei in het opsporen van storingen, het achterhalen van de oorzaken én het oplossen ervan. Je zorgt ervoor dat de machines goed en op tijd gesmeerd zijn. Verder controleer je de (koel)vloeistoffen. Je kent je weg in elektrische circuits, maar ook pneumatische en hydraulische kringen hebben voor jou weinig geheimen. Je voert periodieke controles uit, stelt de juiste diagnoses en herstelt of vervangt defecte onderdelen. Je bent ook verantwoordelijk voor de klimaatbeheersingssystemen. Daarnaast bouw je allerlei toebehoren in. Je let erop dat je altijd voldoende grondstoffen en het nodige materiaal in je werkplaats hebt. Als mecanicien voer je tot slot ook je werkadministratie stipt uit. Je werkt veilig en milieubewust.

Elke jongere met een passie voor vrachtwagens en andere zware voertuigen en de techniek die onder de motorkap verborgen zit en elke dag effectief onder de motorkap wil werken.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

Deze opleiding duurt 3 jaar. Gedurende die drie jaar leer je alles over het periodiek onderhoud, het opsporen van defecten, vervangingen en kleine herstellingen uit te voeren, voertuigen voor te bereiden voor de keuring en afleveringsklaar te maken. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.