Leertijd Slager

Als slager in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Je maakt, onder gezag en toezicht, vleeskwartieren en slachtafval klaar. Dit breng je in het consumptiecircuit onder de vorm van vers vlees en vleesbereidingen. Je presenteert je producten zo aantrekkelijk mogelijk in de winkel. Daarnaast maak je de bestellingen klaar, je adviseert en bedient de klanten. Rund- of varkensvlees, schapenvlees of gevogelte; je weet letterlijk wat voor vlees je in de kuip hebt. Je garandeert de kwaliteit en de versheid van je producten. Bovendien pas je de veiligheidsregels en de normen voor hygiëne (HACCP) strikt toe. Als slager weet je van aanpakken, zowel je producten als de klanten. Je bent dus klantgericht en weet dat de klant koning is. Je bent voorzichtig met je dagelijks gereedschap zoals een gehaktmolen of een vleescutter. Verder ken je alle relevante bewaartechnieken zoals koude, warme of luchtledige verwerking. Ook charcuterie en traiteurproducten kun je klaarmaken. Zowel in ambachtelijke winkels, als in supermarkten kun je aan de slag.

Doelgroep

Elke jongere met een passie voor voeding en het maken van kwaliteitsvolle producten.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

De opleiding Slager duurt 2 jaar. Je leert alles over de kwaliteit van vlees, het herkennen van goed vlees, de technische delen van varkens, schapen en runderen onderscheiden.  Je leert vlees correct te bewaren en te verpakken, je leert alles over uitbenen en versnijden, vleesbereidingen zoals schnitzels, brochetten, tournedos etc. Je leert vlees presenteren in de toonbank. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.

  • Hasselt

Wetgeving allergenen

€50.00 €41.32
  • Hasselt

HACCP infosessie + opfrissing

€50.00 €41.32
  • Hasselt

Streetfood Academy: Gourmet Pita's

€155.00 €128.10
  • Hasselt

Veganistisch koken

€155.00 €128.10
  • Hasselt

Suikerarm, Gluten- en lactosevrij koken

€155.00 €128.10