Leertijd Slager/bereider verkoopklare gerechten

Als slager/bereider verkoopklare gerechten in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Als slager-bereider verkoopklare producten maak je, op eigen verantwoordelijkheid, vleeskwartieren en slachtafval klaar. Dit breng je in het consumptiecircuit onder de vorm van vlees, vleesbereidingen, vleesproducten en verkoopklare gerechten. Verder bereid je buffetten en bewerk je wild en gevogelte. Je presenteert je producten zo aantrekkelijk mogelijk in de winkel. Daarnaast maak je de bestellingen klaar, je adviseert en bedient de klanten. Rund- of varkensvlees, schapenvlees of gevogelte; je weet letterlijk wat voor vlees je in de kuip hebt. Je garandeert de kwaliteit en de versheid van je producten. Bovendien pas je de veiligheidsregels en de normen voor hygiëne (HACCP) strikt toe. Als slager weet je van aanpakken, zowel je producten als de klanten. Je bent dus klantgericht en weet dat de klant koning is. Je bent voorzichtig met je dagelijks gereedschap zoals een gehaktmolen of een vleescutter. Verder ken je alle relevante bewaartechnieken zoals koude, warme of luchtledige verwerking. Zowel in ambachtelijke winkels, als in supermarkten kun je aan de slag.

Doelgroep

Elke jongere met een passie voor voeding en het maken van kwaliteitsvolle producten.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen heb je een certificaat slager behaald.

De opleiding slager/bereider verkoopklare gerechten duurt 1 jaar. Je kennis die je al hebt opgedaan tijdens de opleiding slager wordt uitgebreid met de kennis van het bereiden van soepen, pasta's salades, etc. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.

  • Hasselt

Worsten maken

€155.00 €128.10