Leertijd Tandprothesetechnicus

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Leertijd Tandprothesetechnicus

Als tandprothesetechnicus in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Als tandprothesetechnicus maak je tandprothesen aan en vervaardig, verander, onderhoud en herstel je apparaten voor orthodontische correctie. Je werkterrein betreft dus niet alleen tandprothesen maar ook alle andere technische en medische hulpmiddelen waarmee een diagnose in de mond gesteld wordt of een behandeling gedaan wordt. Denk maar aan apparaten om tanden, delen van tanden en weefsels te verplaatsen, te vervangen of te behandelen. Je werkt op basis van een voorschrift of individuele afdrukken. Maar ook bestaande modellen of andere technieken voor registratie en reproductie van tand-, mond- en aangezichtsweefsels zijn mogelijk bruikbaar. Jouw bronnen zijn practici in de tand-, mond- en maxillo-faciale heelkunde. Je zorgt ervoor dat je het voorschrift uiterst nauwgezet uitvoert en dat de kwaliteit van je werk optimaal is.

Heb je interesse of nog vragen? Contacteer leertijd op het telefoonnummer: 011 30 32 20.

Deze opleiding is voor jongeren uit de 2e en 3e graad van het secundair onderwijs. 

De opleiding tandprothesetechnicus duurt 3 jaar. Je leert alles over het beroep, de bedrijfsuitrusting, beroepshygiëne en veiligheid, materialen, metalen, anatomie, protheses en orthodontie. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.