Leertijd Werkplaatsbinnenschrijnwerker

Als werkplaatsbinnenschrijnwerker hout in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Sector
Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Leertijd
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Je werkt hoofdzakelijk met hout en plaatmaterialen op basis van hout. Een zekere passie en gevoel voor hout zijn dus aangewezen. Je maakt binnendeuren en omlijstingen, keukens en inbouwkasten, houten trappen en andere interieurelementen voor woningen, winkels, kantoorgebouwen, horecazaken en andere ondernemingen. Je werkt in een atelier, op basis van uiterst nauwkeurige werktekeningen. Al dan niet computergestuurde machines helpen je om perfect afgewerkt binnenschrijnwerk te realiseren, maar je kunt ook uit de voeten met manueel, elektrisch of pneumatisch handgereedschap. Je werkt aandachtig, past de veiligheidsregels toe en beschermt je lichaam tegen kwetsuren, stof en lawaai.

Doelgroep

Elke jongere met een passie voor hout en daar al dagdagelijks producten mee wil maken.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

De opleiding werkplaatsbuitenschrijnwerker duurt 2 jaar. Je leert houtbewerkingsmachines veilig te gebruiken, werktekeningen lezen. Je leert hout en plaatmateriaal verwerken tot binnendeuren, keukenkasten, kledingkasten etc. etc. Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.

  • OFFICENTER GEEL
  • Genk T2-campus

Winteropleiding - Asbest - Eenvoudige handeling (i.s.m Bouwunie Limburg)

€265.00 €219.01