Leertijd Winkelbediende

Prijzen & startdata van deze opleiding nog te bepalen

Leertijd Winkelbediende

Als winkelbediende in de leertijd leer je het vak IN een bedrijf, IN de praktijk, en VAN experts. Je bent elke dag met je vak bezig en leert onder professionele begeleiding wat het vak inhoudt.

Prijzen & startdata van deze opleiding nog te bepalen
Hou me op de hoogte Ik heb een vraag

In detail

Als winkelbediende begeleid en adviseer je klanten gericht en vriendelijk. Je staat in voor de verkoop van producten en het correct afhandelen van de verkoop. Daarnaast vul je de rekken aan en beheer je de voorraad. Je weet dat een goede presentatie uiterst belangrijk is voor een succesvolle winkel. Verder controleer je de juistheid van de prijsaanduidingen. Ook het aanbrengen van de beveiliging op producten is een van je taken. Bovendien bedien je de kassa. Je verwerkt de aankopen en informeert de klanten over het toepassen van de verschillende betalingsmogelijkheden. Je staat ook in voor het inpakken van producten en helpt de klanten met vragen en klachten. Je werkt uiterst nauwgezet en bent op je hoede voor fraudepogingen. Je start de kassa op, sluit ze af en onderhoudt de kassaomgeving. Op het einde van de dag moet de kassa kloppen. Het spreekt voor zich dat je uiterst klantvriendelijk bent. Je waarborgt met je collega’s de orde, veiligheid en netheid in de winkel.

Ben je geïnteresseerd in deze opleiding of heb je nog vragen? Bel dan naar 011 30 32 20 of stuur een mailtje naar leertijd@syntrapxl.be. 

Elke jongere die verkopen in zijn of haar bloed heeft en in de praktijk een vak wil leren en veel sociale contacten wil hebben tijdens de werkdag.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

De oorspronkelijke opleiding winkelbediende duurt 3 jaar. Tijdens die drie jaren maak je onder andere kennis met de volgende onderwerpen:  Hoe wordt een assortiment bepaald, waarom is een winkel juist op die plaats gevestigd, wat voor soort klanten zijn er eigenlijk, hoe  kan ik een artikel zo goed mogelijk presenteren. In het laatste jaar leer je alles over verkooptechnieken.  Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.

In het cursusjaar 2022-2023 zal SyntraPXL enkel nog de laatste 2 jaar (verkoper jr 1-2) van deze opleiding aanbieden. De leertijd opleiding 'Winkelbediende' is uitdovend. Cursisten van de 2e graad kunnen de opleiding 'Winkelmedewerker Duaal' starten en cursisten van de 3e graad kunnen kiezen voor de opleiding 'Ontaahl, organisatie en sales Duaal'. 

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.