Lingerie- en korsettenmaker

€ 410.00 incl.
€ 338.84 excl. BTW

Lingerie- en korsettenmaker

Heb je oog voor detail en werk je graag met fijne en delicate stoffen? Ben je creatief en modebewust? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven! 

€ 410.00 incl.
€ 338.84 excl. BTW

In detail

In deze gespecialiseerde opleiding leer je stap voor stap verschillende soorten vrouwenlingerie maken.

Je krijgt niet alleen een degelijke kennis van grondstoffen, materialen, basistechnieken en klantenadvies aangereikt, maar je leert ook de technische vaardigheden, kostprijsberekening en werkorganisatie. Je wordt op een praktijkgerichte manier opgeleid tot een volleerd lingerie- en korsettenmaker die alle knepen van het vak beheerst. 

Na deze opleiding kan je aansluitend de opleiding ontwerper van lingerie- en korsettenmaker volgen.

De extra kosten die je betaalt bij je inschrijving zijn voor patroonpapier, garen, naalden, spoelen, voetjes en basissetje BH en slip.

Extra kosten die niet inbegrepen zijn en je zelf moet voorzien (uitrusting en materialen): o.a. naaimachine, stoffen, accessoires, schaar, naaigerei, linten en fournituren, (+/- min. 100€/jaar excl. naaimachine) enz...Meer info hierover krijg je tijdens het eerste lesmoment.

Werknemers uit de mode- en confectiesector in België (PC 109 of 215) kunnen via de IVOC-leerrekening een tussenkomst van maximum 640 EUR per schooljaar ontvangen ter compensatie van opleidingskosten die betrekking hebben op inschrijvingsgeld, vervoerskosten en/of kinderopvang. Ook werkzoekenden jonger dan 26 jaar die geen bachelor volgen op het moment van aanvraag kunnen in aanmerking komen. SYNTRA deelt de inschrijvingsstatus van cursisten die een aanvraag indienden. Voor verdere informatie en aanvraag verwijzen we je door naar www.leerrekening.be  of www.ivoc.be

 

Deze opleiding richt zich tot iedereen die professioneel als lingerie- en korsettenmaker aan de slag wil.
Een sterke motivatie is een must. Er wordt van je verwacht dat je naast de lessen ook thuis verder werkt aan je creaties. 
Voorkennis is niet noodzakelijk maar wordt sterk aangeraden. Werken met een naaimachine, kennis van de verschillende naaisteken, draden en grondstoffen mogen jou niet onbekend zijn. 

1ste jaar:

 • Inleiding en lingeriestyling
 • Slips
 • Porte-jartelle
 • Beha's
 • Body's

2de jaar: 

 • Shapewear
 • Balconnet BH
 • Badmode
 • Reproductie van een BH
 • Korset

Materialenkennis, benodigdheden en werkfiche, maten nemen, vakterminologie en -technieken, kostprijsberekening, werkorganisatie en -planning, klantenadvies komt telkens bij de verschillende modellen aan bod en hou je bij in een werkmap. Dit kan dienen als naslagwerk. 

 

 

Samenstelling prijs

Grondstoffen
€ 49.59 excl. BTW
€ 60.00 incl.
Inschrijvingsprijs
€ 338.84 excl. BTW
€ 410.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 388.43 excl. BTW
€ 470.00 incl.

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

 • MO* € 310.74
 • KO** € 271.90

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.