Logistiek bediende

Werken in de transport- of logistieke sector? Wil je een eerste inkijk in de werking van een transport- of logistiek bedrijf? Tijdens de opleiding leer je de verschillende magazijn- en transportprocessen kennen alsook de administratie die hiermee gepaard gaat. Werk je als magazijnier of als chauffeur en wil je graag doorgroeien? Ook dan is deze opleiding je op het lijf geschreven. Volg de opleiding en ga voor die promotie!

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Langlopende opleidingen
  • Beroepsopleiding
  • Vlaams opleidingsverlof
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Een logistiek bediende beschikt over goede sociale vaardigheden. Je staat namelijk voortdurend in contact met verschillende types mensen, van chauffeur tot leverancier, die je telkens op een vlotte maar professionele manier benadert.
Je organisatietalent zorgt er dan weer voor dat logistieke processen vlekkeloos verlopen. Wat bedoelen we hiermee? Je zorgt er voor dat leveringstijden worden nageleefd en transportdossiers tijdig klaar liggen, zodat laden en lossen steeds vlot verloopt.

Wil je later doorgroeien in deze job? Verdiep je dan in de boeiende wereld van opslag- en magazijnbeheer met de opleiding ‘logistiek consulent’. Heb je meer interesse in transport? Dan is de opleiding ‘dispatcher’ een aanrader.

Doelgroep

Administratieve bedienden die meer kennis willen opdoen in deze sector.
Magazijnmedewerkers of chauffeurs die willen doorstromen.
Iedereen die zijn eerste professionele stappen in deze boeiende wereld wilt zetten.

De opleiding ‘logistiek bediende’ bestaat uit 2 modules: een module ‘logistiek’ en een module ‘transport’. Indien je in 2012-2013 of in 2013-2014 de korte opleiding ‘logistiek bediende’ van 15 avonden gevolgd hebt,  kan je deelnemen aan een vrijstellingsproef voor de module ‘logistiek’. Indien je slaagt wordt je vrijgesteld voor deze module en kan je rechtstreeks deelnemen aan de module 'transport'. Je geniet dan een korting op je inschrijvingsgeld en betaalt enkel voor de module transport.

Module ‘logistiek’:

Bedrijfsprocessen, veiligheid en ADR, inbound- en outbounddocumenten, magazijn- en voorraadbeheer, vakjargon en rapportage.

Module ‘transport’:

Opstellen transportdossier, incoterms, transportmodi, transportdocumenten, controledocumenten, beschrijvende documenten, plannen van transport, communicatie en klantencontacten.

Je kunt rechtstreeks starten met logistiek consulent (en dus logistiek bediende overslaan) als je slaagt op 2 vrijstellingsproeven. Inschrijven kan tem 31/08 via Info.Hasselt@syntra-limburg.be.

 

  • Hasselt

Basis ADR colli ism. ATRIUM en Atlas College

€445.00 €367.77
  • Hasselt

Bijscholing ADR colli ism. ATRIUM en Atlas College

€381.00 €314.88
  • Hasselt

Bijscholing ADR tank ism. ATRIUM en Atlas College

€127.00 €104.96