Microbrouwer-craftbrewer

België is hét bierland bij uitstek. Sinds 2016 werd het Belgisch bier door UNESCO uitgeroepen tot 'immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid'. Zeker onze 'craftbreweries' zijn wereldwijd immens populair. Verdien ook jouw plaats in deze groeiende markt en creëer en brouw je eigen bier.

Hasselt

18/09/2018

Hasselt

20/09/2018

Inschrijvingsprijs
€ 525.00
Prijsoverzicht
Sector
Duurtijd
  • 2 jaren
Locatie
  • Hasselt
Kenmerken opleiding
  • Langlopende opleidingen
  • Beroepsopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Naast grondstoffen, fermentatiemethodes, het brouwproces, brouwtechnologie, enz... kom je in dit tweejarig traject ook alles te weten over de toegepaste bedrijfsvoering in de brouwerij. Dus je leert niet enkel de verschillende bierstijlen te brouwen en je eigen recept uit te schrijven, maar ook hoe je je bier in distributie kan brengen. Je leert hoe je een community en lokale betrokkenheid kan creëren en hoe je een commercieel beleid kan voeren. Na het succesvol afronden van deze opleiding kan je dus hoge ogen scoren met de opstart van je eigen microbrouwerij. 

Doelgroep

Iedereen die aan de slag wil gaan als craftbrewer.

Toelatingsvoorwaarden

Medisch geschiktheidsattest: cursisten zijn verplicht een medisch attest voor te leggen (opgemaakt door de huis- of bedrijfsarts) dat verklaart dat zij geschikt zijn om levensmiddelen te manipuleren.

1ste jaar:

Grondstoffen en gistingsmethodes (76u)*

  • Inleiding en kennismaking
  • Wat is bier
  • Grondstoffen
  • Brouwproces
  • Gistingsmethodes/fermentatie
  • Receptuur en berekeningen
  • Brouwerijtechnologie
  • Basis chemie voor de brouwerij
  • Biologisch brouwen
  • Hygiëne en voedselveiligheid
  • Botteling en etikettering
  • Veiligheids- en milieuwetgeving
  • Moduleproef

Praktijk brouwen 1 (48u)

  • Blonde Ale
  • Donkere Ale
  • Tripel

3 lessen praktijk brouwen zullen op zaterdag doorgaan.

*Deze module is vrijstelbaar d.m.v. een vrijstellingsproef.

2de jaar:

Praktijk brouwen 2 (80u)

  • IPA
  • Witbier
  • Fruit- en kruidenbier
  • Cradle to cradle bier
  • Saison

Toegepaste bedrijfsvoering in de brouwerij (48u)

  • Voorraadbeheer
  • Registratiesoftware
  • Productieplanning
  • Accijnswetgeving
  • Commercieel beleid
  • Marketing
  • Crowdfunding en alternatieve financieringsmethodes
  • Financieel plan
  • Eindwerkbegeleiding
  • Moduleproef

Eindproef Microbrouwer - Craftbrewer

Hasselt

18/09/2018

Start Einde Tijdspanne
di 18/09/2018 18:45 22:15 4 uur
di 25/09/2018 18:45 22:15 4 uur
di 02/10/2018 18:45 22:15 4 uur
di 09/10/2018 18:45 22:15 4 uur
di 16/10/2018 18:45 22:15 4 uur
di 23/10/2018 18:45 22:15 4 uur
di 06/11/2018 18:45 22:15 4 uur
di 13/11/2018 18:45 22:15 4 uur
di 20/11/2018 18:45 22:15 4 uur
di 27/11/2018 18:45 22:15 4 uur
di 04/12/2018 18:45 22:15 4 uur
di 11/12/2018 18:45 22:15 4 uur
za 12/01/2019 09:00 12:30 4 uur
za 12/01/2019 13:00 16:30 4 uur
di 15/01/2019 18:45 22:15 4 uur
di 22/01/2019 18:45 22:15 4 uur
di 29/01/2019 18:45 22:15 4 uur
di 05/02/2019 18:45 22:15 4 uur
di 12/02/2019 18:45 22:15 4 uur
za 23/02/2019 09:00 12:30 4 uur
za 23/02/2019 13:00 16:30 4 uur
di 26/02/2019 18:45 22:15 4 uur
di 12/03/2019 18:45 22:15 4 uur
di 19/03/2019 18:45 22:15 4 uur
di 26/03/2019 18:45 22:15 4 uur
di 02/04/2019 18:45 22:15 4 uur
za 27/04/2019 09:00 12:30 4 uur
za 27/04/2019 13:00 16:30 4 uur
di 07/05/2019 18:45 22:15 4 uur
di 21/05/2019 18:45 22:15 4 uur

Hasselt

Bijna volzet

20/09/2018

Start Einde Tijdspanne
do 20/09/2018 18:45 22:15 4 uur
do 27/09/2018 18:45 22:15 4 uur
do 04/10/2018 18:45 22:15 4 uur
do 11/10/2018 18:45 22:15 4 uur
do 18/10/2018 18:45 22:15 4 uur
do 25/10/2018 18:45 22:15 4 uur
do 08/11/2018 18:45 22:15 4 uur
do 15/11/2018 18:45 22:15 4 uur
do 22/11/2018 18:45 22:15 4 uur
do 29/11/2018 18:45 22:15 4 uur
do 06/12/2018 18:45 22:15 4 uur
do 13/12/2018 18:45 22:15 4 uur
za 22/12/2018 09:00 12:30 4 uur
za 22/12/2018 13:00 16:30 4 uur
do 10/01/2019 18:45 22:15 4 uur
do 17/01/2019 18:45 22:15 4 uur
do 24/01/2019 18:45 22:15 4 uur
do 31/01/2019 18:45 22:15 4 uur
do 07/02/2019 18:45 22:15 4 uur
do 14/02/2019 18:45 22:15 4 uur
do 21/02/2019 18:45 22:15 4 uur
do 28/02/2019 18:45 22:15 4 uur
za 02/03/2019 09:00 12:30 4 uur
za 02/03/2019 13:00 16:30 4 uur
do 14/03/2019 18:45 22:15 4 uur
do 28/03/2019 18:45 22:15 4 uur
do 04/04/2019 18:45 22:15 4 uur
za 06/04/2019 09:00 12:30 4 uur
za 06/04/2019 13:00 16:30 4 uur
do 02/05/2019 18:45 22:15 4 uur

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€433.88
Incl.€525.00

Andere kosten

Handboeken

Excl.€33.02
Incl.€35.00

Grondstoffen

Excl.€78.51
Incl.€95.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille

    De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 40% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

  • opleidingscheques

    Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SYNTRA Limburg. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
  • MO* 381.787
  • KO** 327.246

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

  • Hasselt

Inleiding tot kelner

€110.00 €90.91
  • Hasselt

Sommelier

€610.00 €504.13
  • Hasselt

Zytholoog/Bierkenner

€385.00 €318.18
  • Hasselt

Aspirant sommelier

€590.00 €487.60
  • Hasselt

Wijnbouwer-wijnmaker

€495.00 €409.09