Mixology

Mixology is in! Vooral de gin-tonic hype heeft meegewerkt om de honger naar cocktailkennis te doen groeien. In Limburg is een groot deel van de cocktailcultuur nog onbekend. Het is een openliggende markt die klaar staat om ingevuld te worden. Oost- en West-Vlaanderen (The Pharmacy, Jiggers) en Antwerpen (The Glorious, SIPS) gingen ons reeds voor. Daarom heeft SYNTRA Limburg samen met cocktailgoeroe Dave Aertgeerts voor jou een top-opleiding samengesteld.

Sector
Duurtijd
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Om een goede mixologist te worden, is het bijvoorbeeld hoogst nodig een basiskennis van de verschillende pourings (courante spirits) te hebben, voor je deze begint te mengen. Daar begint je eerste les dan ook mee.

De tweede sessie behandelt de methodologie, materiaalkeuze, keuze van glaswerk, bitters, en ga je zelf alcohol infuseren en macereren.

Bij de derde sessie bekijken we waarom de 'classic cocktails' nog steeds als zoete broodjes over de bar gaan. Hun samenstelling, balans en techniek worden je aangeleerd.

Tijdens sessies vier en vijf behandelen we de vernieuwende cocktails en leer je om 'customized' te werken. Je krijgt de begeleide challenge om een receptuur te ontwikkelen waarin de balans van fruitigheid, aciditeit, kruidigheid en zelfs lichte rook elkaar perfect moeten aanvullen.

Na deze intensieve, inspirerende opleiding kan je jezelf mixologist noemen.

Docent Dave Aertgeerts is een klinkende naam in het kleine wereldje van mixologists. Hij begon zijn carrière in de Londense cocktailindustrie. Na drie jaar Londen ging hij zijn passie beleven in New York, Parijs en Barcelona. Nog steeds gaat hij vaak naar het buitenland om de nieuwste trends in het barwezen te scouten. Wij kunnen ons geen betere docent bedenken om jou te vormen tot een vernieuwende mixologist.

Doelgroep

(toekomstige) Professionele bartenders, kelners, F&B managers, drankenhandelaars en horeca-uitbaters.

Les 1: Uitgebreide kennis Spirits

Les 2: Methodologie, materiaalkeuze, keuze van glaswerk, bitters, alcohol infuseren en macereren

Les 3: Samenstelling, balans en techniek bij 'classic cocktails'

Les 4 en 5: Vernieuwende cocktails en customizing

Om een goede mixologist te worden, is het bijvoorbeeld hoogst nodig een basiskennis van de verschillende pourings (courante spirits) te hebben, voor je deze begint te mengen. Daar begint je eerste les dan ook mee.

De tweede sessie behandelt de methodologie, materiaalkeuze, keuze van glaswerk, bitters, en ga je zelf alcohol infuseren en macereren.

Bij de derde sessie bekijken we waarom de 'classic cocktails' nog steeds als zoete broodjes over de bar gaan. Hun samenstelling, balans en techniek worden je aangeleerd.

Tijdens sessies vier en vijf behandelen we de vernieuwende cocktails en leer je om 'customized' te werken. Je krijgt de begeleide challenge om een receptuur te ontwikkelen waarin de balans van fruitigheid, aciditeit, kruidigheid en zelfs lichte rook elkaar perfect moeten aanvullen.

Na deze intensieve, inspirerende opleiding kan je jezelf mixologist noemen.

Docent Dave Aertgeerts is een klinkende naam in het kleine wereldje van mixologists. Hij begon zijn carrière in de Londense cocktailindustrie. Na drie jaar Londen ging hij zijn passie beleven in New York, Parijs en Barcelona. Nog steeds gaat hij vaak naar het buitenland om de nieuwste trends in het barwezen te scouten. Wij kunnen ons geen betere docent bedenken om jou te vormen tot een vernieuwende mixologist.

  • Hasselt

Inleiding tot kelner

€110.00 €90.91
  • Hasselt

Sommelier

€610.00 €504.13
  • Hasselt

Zytholoog/Bierkenner

€385.00 €318.18
  • Hasselt

Microbrouwer-craftbrewer

€525.00 €433.88
  • Hasselt

Aspirant sommelier

€590.00 €487.60