Parketteur

Hout geeft het interieur een warm gevoel.  Een houten vloer, parket- of een laminaatvloer in de woonkamer geeft onmiddellijk een rijkelijk uitzicht.  Het leggen van zo een houten vloer vergt wel heel wat praktische kennis.  Tijdens een opleiding van 1 jaar avondonderwijs worden de basisvaardigheden aangeleerd die nodig zijn om een parketvloer of een houten vloer te plaatsen.

Opgelet:  na het volgen van deze module ontvangt u een attest van deelname.  Om een getuigschrift te behalen dient men ook het tweede jaar "aannemer parket, laminaat en houten vloeren" te volgen!

Sector
Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Langlopende opleidingen
  • Beroepsopleiding
  • Vlaams opleidingsverlof
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

De opleiding parketteur loopt over exact 1 jaar avondonderwijs.  Tijdens die ene module komt het leggen van verschillende vloeren aan bod.  Aan het leggen van parket en houten vloeren wordt het meeste aandacht besteed.  Maar ook het plaatsen van laminaatvloeren komt aan bod. 

Men kan na de opleiding parketteur nog een stapje verder gaan:  het volgen van een aantal extra modules (1 jaar extra avondonderwijs) en het slagen voor de eindproef resulteert in het getuigschrift aannemer parket, laminaat en houten vloeren.

Je kan helaas voor deze opleiding geen opleidingscheques aanvragen

Doelgroep

aannemers vloer- en chapewerken, aannemers tegelzetten, algemene aannemers, aannemers binnenschrijnwerk, schrijnwerkers, meubelmakers, personen die als werknemer aan de slag willen bij een bedrijf dat houten vloeren plaatst.

Het programma van parketteur ziet er als volgt uit:

1. Houttechnologie
2. Inleiding tot parket
3. Draag- en ondervloeren
4. De vochtmeting
5. Bevestigingsmiddelen
6. Plaatsingtechnieken
7. Schuren van parketvloeren
8. Afwerking bij parketvloeren
9. Kostprijsberekening
10. Praktijk (incl. veiligheid) – demo’s toeleveringsbedrijven
11. moduleproef – praktijk

  • Genk T2-campus

Winteropleiding - Basisprincipes houtskeletbouw - luchtdichting (i.s.m. Bouwunie Limburg)

€250.47 €207.00