Personal trainer

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Personal trainer

Ben jij op zoek naar een carrière waarin je mensen kunt helpen om hun doelen te bereiken en een gezonder en fitter leven te leiden? Word dan personal trainer met onze opleiding! Onze opleiding biedt je de kans om jouw passie voor fitness en gezondheid om te zetten in een boeiende en uitdagende carrière.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

De opleiding tot Personal Trainer is gestoeld op het beroepskwalificatiedossier ‘Personal Trainer’.

Je zult leren hoe je effectieve en veilige trainingsprogramma's kunt opstellen voor verschillende doelgroepen, hoe je hen kunt begeleiden bij het uitvoeren van oefeningen en hoe je hen kunt motiveren om hun doelen te bereiken. Daarnaast bestuderen we de menselijke anatomie en fysiologie en hoe beweging en training invloed hebben op het lichaam.

Met onze opleiding ontwikkel je niet alleen je kennis en vaardigheden als personal trainer, maar ook je communicatieve en ondernemersvaardigheden. Je leert hoe je nieuwe klanten kunt werven, hoe je hen kunt begeleiden bij het bereiken van hun doelen en hoe je je bedrijf kunt uitbouwen.

Onze opleiding richt zich op het versterken van je praktische vaardigheden en het aanleren van de nieuwste theorieën en methoden. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen klaar bent voor je baan, maar ook blijft groeien en je kennis up-to-date houdt.

Onze docenten zijn zeer ervaren en gepassioneerd en delen graag hun kennis en ervaring met de studenten.

Na afloop van de opleiding ontvang je naast een getuigschrift van SYNTRA ook een erkend bewijs van beroepskwalificatie, wat aantoont dat je de vereiste kennis en vaardigheden hebt verworven om succesvol te zijn in je beroep. Dit bewijs is erkend door de branche en biedt je meer kansen op werk en verdere ontwikkeling in je carrière.

Het kan voor beperkt aantal lessen ook gebeuren dat er een 2e lesavond is die afwijkend is van de woensdagavond.

Personen die professioneel bezig zijn met sport en gezondheid, afgestudeerd zijn als fitness instructeur of fitnessbegeleider en deze methode kunnen gebruiken in hun professionele werkzaamheden.

een getuigschrift/diploma Fitness instructeur of fitnessbegeleider van SYNTRA of gelijkwaardig (minimum bachelor LO en bewegingswetenschappen, bachelor revalidatiewetenschappen en kinesitherapie,  7de jaar sportclub- en fitnessbegeleider, …)

  • Functionele training 28 uur
  • Stabiliteitstraining 20 uur
  • Trainen in verschillende omgevingen 24 uur
  • Trainen met verschillende doelgroepen 24 uur
  • Basis leidinggeven 20 uur
  • Marketing en verkoop voor de Personal Trainer 20 uur
  • Personal training microteaching 20 uur
  • Coaching en motiveren 20 uur
  • Online personal training 20 uur

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.