Pizzaiolo (pizzabakker)

Het ideale deegrecept, de ideale mix van ingrediënten, de finesses van de bereiding van de pizza, de bodem zoals voorgeschreven voor de perfecte pizza.
In één week tijd leer je de basis van een echte pizzabakker/pizzaiolo

Sector
Duurtijd
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Doelgroep

Pizzabakkers, restauranthouders, traiteurs, …

 

Dag 1:

  • Geschiedenis van de pizza
  • De basis ingrediënten van de pizza: bloem, gist, water, olie en zout
  • Soorten bloem en hun specifieke eigenschappen
  • Het maken van een eerste deeg

Dag 2:

  • Het maken van een pizza classica
  • Het deeg van de pizza: handmatig, mechanisch, gisting, rijping en stijging van het deeg
  • Kneed- en roltechnieken
  • Apparatuur

Dag 3:

  • Het maken van een pizza in schaal en het oefen van het stretchen van de pizza classica

Dag 4:

  • Het maken van een pizza napoletana en het stretchen van de pizza classica
  • Pizza topping: tomaat, mozzarella, kaas, olie, specerijen en kruiden, verschillende ingrediënten voor toppings: groenten, vlees, crème en ingeblikte producten

Dag 5:

  • Herhaling van de leerstof en een pizzabakken naar keuze voor enkele juryleden

Gelieve voor deze workshop aangepaste kledij/materiaal mee te brengen zijnde:

  • een schort en/of koksbuis
  • 2-tal handdoeken
  • Eventueel een officemes

 

 

  • Hasselt

Frituuruitbater

€295.00 €243.80
  • Hasselt

Uitbater koffiebar/koffiebrander

€495.00 €409.09
  • Hasselt

Grootkeukenmanager

€450.00 €371.90
  • Hasselt

Restauranthouder-Kok

€495.00 €409.09
  • Hasselt

Voltijdse dagopleiding Restauranthouder-kok

€895.00 €739.67