Pizzaiolo (pizzabakker)

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Pizzaiolo (pizzabakker)

Het ideale deegrecept, de finesses van de afwerking en een perfect gebakken bodem zoals het hoort. In één week tijd leer je de perfecte pizza bakken volgens de regels van de kunst. Hiervoor laten wij speciaal de Italiaanse meesterpizzabakker Massimo Quondamatteo overvliegen uit Italië. Hij wordt bijgestaan door een pizzameester van eigen bodem, Aroldo Lacomelli.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

De perfecte pizza? Dat is eigenlijk bijna pure wetenschap! Je begint deze intensieve week met een stevige basis over de verschillende types bloem en hun specifieke eigenschappen. De eerste dag ga je ook al verschillende deegbereidingen maken voor de rest van de week. Die bereidingen moeten natuurlijk nog een nachtje rusten, dus bakken doe je nog niet.

Vanaf dag twee kruip je achter de oven en mag je jouw eerste pizza klaarmaken. Je start met een Italiaanse klassieker, de ‘pizza classica’. Daarna wakkeren we het vuur aan en breiden we snel uit met verschillende soorten pizza. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen! Verschillende degen maken, stretchen, beleggen en afbakken. Dit allemaal onder het waakzaam oog van twee pizzameesters die jou bijsturen waar nodig. Een extra voordeel: je pikt doorgaans ongetwijfeld enkele leuke Italiaanse termen op!

De klap op de vuurpijl komt op de laatste dag van een boeiende week. Dan mag jij een eigen pizzacreatie bedenken, klaarmaken en presenteren aan je Italiaanse docent en mede-cursisten. Met de goedkeuring van de verschillende aanwezige chefs, kan je je na deze vuurproef officieel pizzaiolo noemen. 

Voor horeca-opleidingen kan je annuleren tot 7 dagen vóór de startdatum. Nadien is geen terugbetaling mogelijk, noch voor het inschrijvingsgeld, noch voor de grondstoffen (zie Algemene voorwaarden | SyntraPXL).

Pizzabakkers, restauranthouders, traiteurs, …

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?

 Dag 1:

  • Geschiedenis van de pizza
  • De basisingrediënten van de pizza: bloem, gist, water, olie en zout
  • Soorten bloem en hun specifieke eigenschappen
  • Het maken van een eerste deeg

Dag 2:

  • Het maken van een pizza classica
  • Het deeg van de pizza: handmatig, mechanisch, gisting, rijping en stijging van het deeg
  • Kneed- en roltechnieken
  • Apparatuur

Dag 3:

  • Het maken van een pizza in schaal en het oefenen van het stretchen van de pizza classica

Dag 4:

  • Het maken van een pizza napoletana en het stretchen van de pizza classica
  • Pizza topping: tomaat, mozzarella, kaas, olie, specerijen en kruiden, verschillende ingrediënten voor toppings: groenten, vlees, crème en ingeblikte producten

Dag 5:

  • Herhaling van de leerstof en een pizzabakken naar keuze voor enkele juryleden.

Gelieve voor deze workshop aangepaste kledij/materiaal mee te brengen:

  • een schort en een koksbuis
  • 2-tal handdoeken
  • eventueel een officemes.

 

Alle meest gestelde vragen Contacteer onze klantendienst

Pizzadeeg van zuurdesem, komt dit ook aan bod?
Er zal gewerkt worden met natuurlijke gisting (zuurdesem).
Worden er foccacia’s gemaakt, en zowel napolitaanse pizza’s als romeinse plaatpizza’s?
Het is een professionele opleiding, Napolitaanse pizza’s komen aan bod, pizza’s met natuurlijke gisting komen aan bod, focaccia, dessertpizza, enz… De docent komt speciaal uit Italië en is een pizza-expert.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.