Pizzaiolo (pizzabakker)

Het ideale deegrecept, de ideale mix van ingrediënten, de finesses van de bereiding van de pizza, de bodem zoals voorgeschreven voor de perfecte pizza.
In één week tijd leer je de basis van een echte pizzabakker/pizzaiolo

Hasselt

08/04/2019

m d
d d
w d
d d
v d
z
z
Inschrijvingsprijs
Duurtijd
  • 5 sessies op 1 week
Locatie
  • Hasselt
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Doelgroep

Pizzabakkers, restauranthouders, traiteurs, …

 

Dag 1:

  • Geschiedenis van de pizza
  • De basis ingrediënten van de pizza: bloem, gist, water, olie en zout
  • Soorten bloem en hun specifieke eigenschappen
  • Het maken van een eerste deeg

Dag 2:

  • Het maken van een pizza classica
  • Het deeg van de pizza: handmatig, mechanisch, gisting, rijping en stijging van het deeg
  • Kneed- en roltechnieken
  • Apparatuur

Dag 3:

  • Het maken van een pizza in schaal en het oefen van het stretchen van de pizza classica

Dag 4:

  • Het maken van een pizza napoletana en het stretchen van de pizza classica
  • Pizza topping: tomaat, mozzarella, kaas, olie, specerijen en kruiden, verschillende ingrediënten voor toppings: groenten, vlees, crème en ingeblikte producten

Dag 5:

  • Herhaling van de leerstof en een pizzabakken naar keuze voor enkele juryleden

Gelieve voor deze workshop aangepaste kledij/materiaal mee te brengen zijnde:

  • een schort en/of koksbuis
  • 2-tal handdoeken
  • Eventueel een officemes

 

 

Hasselt

m d
d d
w d
d d
v d
z
z

08/04/2019

Hasselt

Start: 08/04/2019

m d
d d
w d
d d
v d
z
z
Start Einde Room
ma 08/04/2019 09:00 12:00 2G.0.47
ma 08/04/2019 13:00 16:00 2G.0.47
di 09/04/2019 09:00 12:00 2G.0.47
di 09/04/2019 13:00 16:00 2G.0.47
wo 10/04/2019 09:00 12:00 2G.0.47
wo 10/04/2019 13:00 16:00 2G.0.47
do 11/04/2019 09:00 12:00 2G.0.47
do 11/04/2019 13:00 16:00 2G.0.47
vr 12/04/2019 09:00 12:00 2G.0.47
vr 12/04/2019 13:00 16:00 2G.0.47
OPGELET! Dit is het overzicht van de geplande lessen. Houd er echter rekening mee dat, door onvoorziene omstandigheden, een afwijking van de planning steeds mogelijk is. Wij zullen er steeds naar streven om in een onderling overleg naar een geschikt inhaal-/lesmoment te zoeken.

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€735.54
Incl.€890.00

Andere kosten

Grondstoffen

Excl.€66.12
Incl.€80.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille

    De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 40% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

  • opleidingscheques

    Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SYNTRA Limburg. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
  • MO* 561.162
  • KO** 480.996

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

  • Hasselt

Streetfood Academy: uitbater van een foodtruck

€250.00 €206.61
  • Hasselt

Messen wetten en onderhouden

€60.00 €49.59
  • Hasselt

Streetfood Academy: Texas BBQ, Southern comfort food

€155.00 €128.10