Pizzaiolo (pizzabakker)

Prijzen & startdata van deze opleiding nog te bepalen

Pizzaiolo (pizzabakker)

Het ideale deegrecept, de ideale mix van ingrediënten, de finesses van de bereiding van de pizza, de bodem zoals voorgeschreven voor de perfecte pizza. In één week tijd leer je de basis van een echte pizzabakker/pizzaiolo

Prijzen & startdata van deze opleiding nog te bepalen
Hou me op de hoogte Ik heb een vraag

In detail

Laat je vanaf dag 1 verbazen over de wetenschap die er achter een perfecte pizzabodem schuilt. Je begint deze heerlijke week dan ook met theorie over de verschillende types bloem en hun specifieke eigenschappen. Geen nood, je zal op die eerste dag al het eerste deeg van de week maken. Bakken doen we nog niet, dat is voor morgen, want het deeg moet eerst nog een nachtje rusten.

Op dag 2 is het zover, je maakt een pizza classica. Het startschot is nu officieel gegeven, de rest van de week zal je alleen nog pizza eten.

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen! Verschillende degen maken, stretchen, beleggen en afbakken. Met op de laatste dag de finale, hier zal je zelf je eigen pizza creëren en presenteren aan je Italiaanse docent. Onder zijn goedkeurend oog mag jij jezelf nu pizzaiolo noemen.

Voor horeca-opleidingen kan je annuleren tot 7 dagen vóór de startdatum. Nadien is geen terugbetaling mogelijk, noch voor het inschrijvingsgeld, noch voor de grondstoffen. (zie verkoopvoorwaarden)

Pizzabakkers, restauranthouders, traiteurs, …

 

Dag 1:

  • Geschiedenis van de pizza
  • De basis ingrediënten van de pizza: bloem, gist, water, olie en zout
  • Soorten bloem en hun specifieke eigenschappen
  • Het maken van een eerste deeg

Dag 2:

  • Het maken van een pizza classica
  • Het deeg van de pizza: handmatig, mechanisch, gisting, rijping en stijging van het deeg
  • Kneed- en roltechnieken
  • Apparatuur

Dag 3:

  • Het maken van een pizza in schaal en het oefen van het stretchen van de pizza classica

Dag 4:

  • Het maken van een pizza napoletana en het stretchen van de pizza classica
  • Pizza topping: tomaat, mozzarella, kaas, olie, specerijen en kruiden, verschillende ingrediënten voor toppings: groenten, vlees, crème en ingeblikte producten

Dag 5:

  • Herhaling van de leerstof en een pizzabakken naar keuze voor enkele juryleden

Gelieve voor deze workshop aangepaste kledij/materiaal mee te brengen zijnde:

  • een schort en/of koksbuis
  • 2-tal handdoeken
  • Eventueel een officemes

 

 

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 0.00
  • KO** € 0.00

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.