Praktische snelcursus Verkooptechnieken Basis

Verkopen, een vak apart. Niets is belangrijker dan in een verkoopgesprek de juiste structuur aan te houden. In deze 3 sessies leer je alles over de basis van het voeren van een verkoopgesprek.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Van de verwelkoming van de klant tot het afsluiten van de verkoop. De structuur die je in elk verkoopgesprek opnieuw moet hanteren is cruciaal en moet iedere verkoper beheersen om uit te groeien tot een succesvol verkoper. En net dat is wat we met deze opleiding willen bereiken. De docent neemt je mee doorheen elke fase van het verkoopgesprek en tracht deze bij elke deelnemer te optimaliseren. Doordat er gewerkt wordt in kleinere groepen is er mogelijkheid tot onmiddellijke feedback na elke ingeoefende fase. 

Doelgroep

Iedereen die professioneel te maken krijgt met verkoop en elke fase van het verkoopgesprek voor zichzelf wenst te optimaliseren.

Het verkoopgesprek
We overlopen we de 4 fasen van het verkoopgesprek:

1) Opening
2) Behoeftebepaling 
3) Presentatie 
4) Afsluiting

Afsluiting
Hierin gaan we meer specifiek in op de afsluitfase:

Niets is zo moeilijk als afsluiten. Veel verkopers draaien om de hete brei heen, vallen in herhaling of komen aan het einde van het gesprek met nieuwe informatie. De oplossing is simpel: vráág om de deal. In deze fase speelt gunmarketing een rol. Als je een goede indruk hebt achtergelaten bij het doorlopen van de gespreksfasen, dan maak je een goede kans dat de klant je de opdracht willen geven, mits het aanbod aansluit op zijn vraag. Komt je klant met bezwaren, probeer dan te achterhalen waarop ze gebaseerd zijn. Het verkoopgesprek is pas afgerond als je de order hebt genoteerd. Gaat de verkoop definitief niet door? Probeer dan toch positief af te sluiten. Wellicht biedt er in de toekomst nieuwe mogelijkheden. Deal of niet, het contact loopt door. Bellen, bezoeken, e-mailen of verzenden van mailings: stuk voor stuk manieren om contact te onderhouden én om opnieuw het gesprek aan te gaan.  

  • Hasselt

Voltijdse dagopleiding Accountmanager

€1150.00 €950.41
  • Hasselt

Medewerker Customer delight

€395.00 €326.45