Reisleider

Zit je graag in het buitenland en voel je je geroepen om reizigers te begeleiden gedurende hun vakantie met een autocar?
Dan is de opleiding reisleider Europa dé geschikte opleiding voor jou! Reisleiders zijn essentiële figuren in het toerisme. Zij dragen hun steentje bij aan een kwaliteitsvol toerisme.

Sector
Duurtijd
 • Onbekend
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
 • Langlopende opleidingen
 • Beroepsopleiding
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques

Grijp je kans want de opleiding Reisleider start slechts om de 2 jaren! Volgende start is september 2021!

Reisleiders kennen de bezochte buitenlandse streken op hun duimpje: historiek, curiosa, landschap, keuken, bevolking, e.d. De reizigers beleven onder hun deskundige begeleiding een interessante en boeiende (buitenlandse) autocarreis.

Naast de opleiding reisleider loopt er ook een opleiding tot toeristisch gids. Gidsen staan per regio of thema klaar. Deze opleiding start weer op in september 2020. Zij zorgen dat u uw omgeving of onderwerp met andere ogen bekijkt en ver(be)wonderd terug naar huis keert. Zowel de reisleiders als de gidsen hebben uiteenlopende kwaliteiten: ze hebben een grondige streekkennis, ze zijn meertalig en spreken boeiend voor een steeds variërend publiek. Kortom, ze zijn goede edutainers!

 

Doelgroep

Wegens het niveau van de opleiding is een minimum diploma van hoger secundair onderwijs vereist. Meertaligheid is een belangrijke troef en noodzakelijk voor elke gids en reisleider. In het eerste jaar wordt er een mondelinge proef afgenomen om je taalkennis te bewijzen. Als reisleider dien je 2 talen anders dan de moedertaal te kunnen spreken, als gids 1 taal anders dan de moedertaal. Je hebt hiervoor de keuze uit Frans, Engels, Duits, Italiaans en Spaans.

Minimum ASO, TSO, KSO of BSO 7de jaar. Een kopie van dit diploma dient binnengebracht te worden op de campus vóór de start van de opleiding . Indien u niet beschikt over een diploma HSO kan U uw motivatie, voorkennis en relevante ervaring voorleggen aan de sectorcoördinator dmv een motivatiebrief. Deze brief wordt dan doorgestuurd naar de pedagogisch adviseur voor advies. Indien nodig wordt U uitgenodigd voor een intake gesprek. Afhankelijk van de beslissing van de pedagogisch adviseur wordt U al dan niet toegelaten tot de opleiding.

Toelatingsvoorwaarden

Getuigschrift TSO/ASO vereist, gemotiveerde afwijking mogelijk.
Er is geen andere specifieke voorkennis vereist.
Vrijstellingen kunnen enkel aangevraagd worden voor een volledige module en zijn niet aan te raden in functie van de coherentie van de aangeboden opleiding. Thema's lopen door elkaar en vullen mekaar aan.

1e jaar:


Markt en klant (40u)

Bronnengebruik Historisch (60u)

Bronnengebruik Cultureel (60u)

Bronnengebruik landschapslezen (40u)

Rondleiden in de praktijk (80u)

Vrijstellingsproef talen reisleider

2e jaar:

Specifieke reisleiderstechnieken (40u)

Bestemmingen reisleider (100u)

Project bestemmingen reisleider (100u)

EHBO (20u)

 

Opgelet: de proefreizen vallen op minimum 3 zaterdagen per jaar. Dit zijn verplichte lesdata waarop de praktijk ingeoefend wordt. Deze data worden aan het begin van het schooljaar gecommuniceerd. Als opdracht organiseer je in groep deze proefreizen. De kostprijs van deze reizen is niet inbegrepen in de inschrijvingsprijs en wordt gedeeld door het aantal deelnemers.

 

 • Hasselt

Reisconsulent

€475.00 €392.56
 • Hasselt

Uitbater kleinschalige logies

€425.00 €351.24
 • Hasselt

Toeristisch gids Limburg

€465.00 €384.30
 • Hasselt

Voltijdse dagopleiding International Hospitality Expert

€1195.00 €987.60
 • Hasselt

Gastvrijheid na corona

€125.00 €103.31