Restauranthouder-Kok

Je wil in een horecazaak werken? Je droomt ervan je eigen horecazaak te runnen? Dan is deze praktijkgerichte opleiding echt iets voor jou.

Hasselt

18/09/2018

m
d av
w
d
v
z
z
Inschrijvingsprijs
Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Hasselt
Kenmerken opleiding
  • Langlopende opleidingen
  • Beroepsopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Velen dromen van een toekomst als café-uitbater, uitbater snack-tearoom, restauranthouder of traiteur banketaannemer. In de opleiding Restauranthouder maken we je als het ware vakbekwaam zodat je op het einde van het traject klaar bent om bewust te kiezen voor jouw zaak, om je droom te realiseren en je klanten te laten genieten van je culinaire verwezenlijkingen.

De opleiding restauranthouder is een modulair traject:
Het volledig traject kan je aan een tempo van 1 sessie per week afronden in 2 cursusjaren. In de versnelde opleiding kan je de cursus in minder dan 1,5 cursusjaar afronden. Als je de voltijdse dagopleiding volgt heb je gedurende 1 cursusjaar les.

Je leert alle kneepjes van het vak: productkennis van de verschillende ingrediënten, professionele serveertechnieken, bereiden van driegangenmenu's en kostprijsberekeningen van je menu's. Je docenten zijn echte vakspecialisten die al jarenlang een eigen horecazaak runnen. Na het slagen voor deze opleiding heb je je beroepskennis om een eigen horecazaak te starten of over te nemen. 

 

Doelgroep

Iedereen die als café-uitbater, uitbater snack-tearoom, restauranthouder of traiteur banketaannemer aan de slag wil.

Toelatingsvoorwaarden

Medisch geschiktheidsattest: Cursisten zijn verplicht een medisch attest voor te leggen (opgemaakt door de huis- of bedrijfsarts) dat verklaart dat zij geschikt zijn om levensmiddelen te manipuleren.

Gedurende het hele traject volg je les op dezelfde dag. In het eerste jaar van het avondtraject zijn er 6 extra sessies 'Wijn leren proeven' op een extra lesdag en in het 2de jaar zijn er 4 extra sessies 'Drankenkennis' op een extra lesdag. In het versneld traject vinden alle lessen plaats op dezelfde dag.

1ste jaar:

  • Basis horeca
  • Hygiëne en veiligheid
  • Wijn leren proeven

2e jaar:

  • Specialisatie kok
  • Bedrijfsvoering en management
  • Drankenkennis 

Voor deze opleiding krijgen jullie een pakket op maat aangeboden dat bestaat uit beroepskledij en werkmaterialen die
van toepassing zijn tijdens de lessen. 
Dit pakket heeft een richtprijs van 300€, afhankelijk van de materiaalkeuze.
Tijdens de eerste les zal de docent dit toelichten.

(De prijs voor de bijkomende kosten is indicatief)

Hasselt

m
d av
w
d
v
z
z

18/09/2018

Hasselt

Start: 18/09/2018

m
d av
w
d
v
z
z
Start Einde Room
di 18/09/2018 18:45 22:15 2G.1.47
di 25/09/2018 18:45 22:15 2G.1.47
di 02/10/2018 18:45 22:15 2G.1.47
di 09/10/2018 18:45 22:15 2G.1.47
di 16/10/2018 18:45 22:15 2G.1.47
di 23/10/2018 18:45 22:15 2G.1.47
di 06/11/2018 18:45 22:15 2G.1.47
di 13/11/2018 18:45 22:15 2G.1.47
di 20/11/2018 18:45 22:15 2G.1.47
di 27/11/2018 18:45 22:15 2G.1.47
di 04/12/2018 18:45 22:15 2G.1.47
di 11/12/2018 18:45 22:15 2G.1.47
di 18/12/2018 18:45 22:15 2G.1.47
di 08/01/2019 18:45 22:15 2G.1.47
di 15/01/2019 18:45 22:15 2G.1.47
di 22/01/2019 18:45 22:15 2G.1.47
di 29/01/2019 18:45 22:15 2G.1.47
di 05/02/2019 18:45 22:15 2G.1.47
di 12/02/2019 18:45 22:15 2G.1.47
ma 18/02/2019 18:45 22:15 2G.1.45
di 19/02/2019 18:45 22:15 2G.1.47
ma 25/02/2019 18:45 22:15 2G.1.45
di 26/02/2019 18:45 22:15 2G.1.47
ma 11/03/2019 18:45 22:15 2G.1.45
di 12/03/2019 18:45 22:15 2G.2.48A
ma 18/03/2019 18:45 22:15 2G.1.45
di 19/03/2019 18:45 22:15 2G.1.47
ma 25/03/2019 18:45 22:15 2G.1.45
di 26/03/2019 18:45 22:15 2G.1.47
ma 01/04/2019 18:45 20:35 2G.1.45
ma 01/04/2019 20:35 22:15 2G.1.45
di 02/04/2019 18:45 22:15 2G.1.47
di 23/04/2019 18:45 22:15 2G.1.48A
di 30/04/2019 18:45 22:15 2G.1.48A
di 07/05/2019 18:45 22:15 2G.1.47
di 14/05/2019 18:45 22:15 2G.1.47
di 21/05/2019 18:45 22:15 2G.1.47
di 28/05/2019 18:45 22:15 2G.1.47
di 04/06/2019 18:45 22:15 2G.1.47
di 11/06/2019 18:45 22:15 2G.1.47
di 18/06/2019 18:45 22:15 2G.1.47
OPGELET! Dit is het overzicht van de geplande lessen. Houd er echter rekening mee dat, door onvoorziene omstandigheden, een afwijking van de planning steeds mogelijk is. Wij zullen er steeds naar streven om in een onderling overleg naar een geschikt inhaal-/lesmoment te zoeken.
Karlien Honoré
Valere Peeters
Dirk Willems

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€409.09
Incl.€495.00

Andere kosten

Handboeken

Excl.€113.21
Incl.€120.00

Grondstoffen

Excl.€202.48
Incl.€245.00

Andere kosten

Incl.€310.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille

    De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 40% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

  • opleidingscheques

    Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SYNTRA Limburg. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
  • MO* 507.346
  • KO** 434.868

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

  • Hasselt

Streetfood Academy: uitbater van een foodtruck

€250.00 €206.61
  • Hasselt

Messen wetten en onderhouden

€60.00 €49.59
  • Hasselt

Streetfood Academy: Texas BBQ, Southern comfort food

€155.00 €128.10
  • Hasselt

Pizzaiolo (pizzabakker)

€890.00 €735.54