Nog dag(en) voor opstart

Rug-, nek- en schoudermassage

€ 200.00 incl.
€ 165.29 excl. BTW
Nog dag(en) voor opstart

Rug-, nek- en schoudermassage

Wist je dat tussen de 50% en 90% van de volwassenen ooit in het leven met rugklachten te kampen krijgt? Jaarlijks is dat ongeveer 20% van de bevolking.

€ 200.00 incl.
€ 165.29 excl. BTW

In detail

Uit onderzoek blijkt dat 90% van de (lage)rugpijnklachten vallen onder de zogenaamde niet-specifieke klachten, ook wel A-specifieke klachten genoemd.

Dit wil zeggen dat de behandelend arts, na onderzoek, geen medisch aanwijsbare reden kan aangeven voor de rugpijnklachten. Wel pijn, geen oorzaak?
Gelukkig weten veel mensen de weg te vinden naar een goed opgeleide massagetherapeut.
De klachten kunnen op allerlei manieren ontstaan en zijn vaak een combinatie van factoren. Aangeboren afwijking, beroep, lichaamshouding, sport, stress, trauma zijn allemaal oorzaken die pijn in de rug-, nek- en schouderregio veroorzaken.

In deze lessenreeks leer je hoe je een goede en volledige anamnese afneemt en je daarop samen met je cliënt een behandelplan opstelt. Daaropvolgend leer je technieken om klachten op een verantwoorde manier te verlichten.

Deze opleiding is voor personen met voorkennis in het masseren

Les 1: anamnese, behandelplan, stretchtechniek
Les 2: rugtechnieken
Les 3: nek- en schoudertechnieken

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 132.23
  • KO** € 115.70

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

SyntraPXL Docenten

Ontdek jouw SyntraPXL Docent

Bij SyntraPXL delen meer dan 1000 professionals elk jaar hun kennis en ervaring met 23.000 gemotiveerde cursisten, verspreid over 6 campussen. Via innovatieve en praktijkgerichte opleidingen bouwen deze vakspecialisten aan een duurzame toekomst voor onze trainees.

Lees meer
Docent

Dirk
Van Thielen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.