Slager-spekslager

Is werken in een slagerij spek voor jouw bek? Wil je later ondernemer worden in de vleesbusiness? Met een opleiding slager ben je snel op weg naar het waarmaken van jouw droomberoep.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Langlopende opleidingen
  • Beroepsopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Het doel van de opleiding slager-spekslager is gedegen en gemotiveerde slagers op te leiden zodat ze voldoen aan de hoge eisen die momenteel aan de vleessector gesteld worden.

We werken met professionele vakspecialisten om je met de gewenste kwaliteit tot het beroep van slager-spekslager te begeleiden.

Deze opleiding is opgesplitst in verschillende praktijkmodules die elkaar opvolgen, verder is er ook een theoretisch gedeelte om je het slagersbedrijf te leren runnen.

In deze avondcursus van 3 jaar vallen de lessen van het 1ste jaar altijd op maandag avond (of donderdagavond indien er een 2de groep wordt ingericht).
De lessen van het 2de jaar gaan steeds door op woensdagavond en de lessen van het 3de jaar gaan altijd door op dinsdagavond.

 

Doelgroep

Jongeren of volwassenen met een passie voor het slagersvak. Werkzekerheid gegarandeerd.

Het modulair traject Slager-spekslager is een basisvorming, die voorbereidt op het algemeen technisch, commercieel, financieel en administratief uitoefenen van het beroep.

Om tot de cursus te worden toegelaten moet de cursist lichamelijk geschikt zijn om het beroep uit te oefenen.

Basis slager spekslager

  • Inleiding
  • Hygiëne en veiligheid
  • Product- en grondstofkennis

Vers vlees

  • Varkensvlees
  • Runds-, kalfsvlees en schaap
  • Gevogelte en konijn

Vleesbereidingen

  • Gehakt
  • Braadworst, Filet Americain
  • Kalfsgehakt/worst, blinde vink, Crépinette
  • Schnitzel, Gyros/pita
  • Brochette, Cordon Bleu
  • Fondue en gourmet, steengrillschotel, wok en barbecue

Toegepaste bedrijfsvoering

  • Inleiding - strategie onderneming
  • Algemeen bedrijfskostenplan - uurloonberekening
  • Wetgeving en administratie
  • Hygiëne- en allergenenbeleid
  • Eindwerkbegeleiding

Vleesproducten

  • Rauwe en gekookte zouterijproducten
  • Kookworsten en vleesbroden
  • Droge worsten
  • Leverbereidingen
  • Bloedbereidingen
  • Geleibereidingen

Warme en koude verkoopsklare gerechten

  • Koude sauzen
  • Warme sauzen
  • Soepen
  • Dagschotels
  • Koude schotels en eenvoudig koud buffet
  • Pizza, lasagne, quiches
  • Aardappelbereidingen

Fijne vleesproducten en verkoopklare gerechten

  • Toegepaste bedrijfsvoering
  • Verhitte vleesproducten, buiten de koeling bewaarbaar
  • Frituurnacks
  • Verfijnde gekookte en rauwe zouterijproducten
  • Verfijnde kookworsten
  • Charcuterie op basis van gevogelte
  • Droge worsten en salamisoorten
  • Verfijnde leverbereidingen
  • Verfijnde bloedbereidingen
  • Verfijnde verkoopsklare gerechten

Eindproef


Voor deze opleiding krijgen jullie een pakket op maat aangeboden dat bestaat uit beroepskledij en werkmaterialen die
van toepassing zijn tijdens de lessen. 
Dit pakket heeft een richtprijs van 265€, afhankelijk van de materiaalkeuze.
Tijdens de eerste les zal de docent dit toelichten.


(De prijs voor de bijkomende kosten is indicatief)

  • Hasselt

Streetfood Academy: American Sandwiches

€155.00 €128.10
  • Hasselt

Italiaans koken

€295.00 €243.80
  • Hasselt

Worsten maken

€155.00 €128.10