Sportverzorger

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Sportverzorger

Ben je sportminded en wil je meedraaien in een sportclub? Of wil je liever als individuele begeleider van een atleet aan de slag? Wil je alles weten over (kinesio)taping, massage en traumatologie?

Dan is de opleiding sportverzorger iets voor jou.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Sportbeoefening en lichaamsactiviteiten krijgen meer en meer een belangrijke plaats in ons leefpatroon. Jammer genoeg kennen vele sportbeoefenaars hun lichaam niet en zijn zich vaak onvoldoende bewust van hun fysieke kunnen. Dat resulteert dan weer in sportblessures.
Als sportverzorger richt je je op de begeleiding van de sportbeoefenaar. Die sportbeoefenaar verwacht hulp en steun - niet alleen bij sport - maar ook professioneel advies om blessures te voorkomen.

Alle aspecten van het takenpakket van de sportverzorger komen in de opleiding aan bod: het bevorderen van de gezondheid van de sporter via verzorgen, begeleiden, adviseren en voorkomen. De toegepaste werkmiddelen bestaan uit massage, taping, EHBO, voeding en informatieverstrekking.
De sportverzorger heeft ook een belangrijke communicatieve functie naar de sporter én naar het begeleidingsteam toe.

Volgende modules komen aan bod:

 • (sport)Voeding - 16 uur
 • inspanningsfysiologie - 16 uur
 • hulpverlener EHBO - 20 uur
 • Toegepaste bedrijfsvoering - 20 uur
 • Verzorging onderste ledematen - 32 uur
 • Verzorging bovenste ledematen - 32 uur
 • Verzorging romp - 24 uur

Werkplekleren (40u): deze bestaat uit 8 praktijkstages in minstens 2 verschillende sporttakken. Je kiest zelf de sportevenementen, waarvan minstens 3 wedstrijden. Je maakt telkens een verslag op, dat ook moet ondertekend worden door een erkende verzorger of kinesitherapeut. Minstens één cliëntendossier wordt volledig uitgewerkt en dit op basis van een stramien dat tijdens de lessen wordt ingeoefend. Om een cliëntendossier grondig te kunnen uitwerken moet één sporter in één club goed en intensief gevolgd worden. Daarom is het noodzakelijk dat zes van de acht stages in éénzelfde club plaatsvinden. Uit het verslag moet blijken dat telkens minstens één handeling (massage, taping) uit het lessenpakket is uitgevoerd en alle verschillende handelingen moeten in totaliteit ook minstens éénmaal aan bod komen.

Aandachtspunt
Voor deze opleiding werk je met een professioneel starterspakket van materialen en producten. Na je inschrijving ontvang je een mail met informatie. 

Opgelet: naast de vaste lesdag zijn er doorheen het jaar een 10-tal lessen op een andere avond/dag. 

  Samenstelling prijs

  Grondstoffen
  € 16.53 excl. BTW
  € 20.00 incl.
  Optionele kosten
  € 0.00 excl. BTW
  € 269.00 incl.
  Inschrijvingsprijs
  € 516.53 excl. BTW
  € 625.00 incl.
  Totaalprijs inclusief kosten
  € 533.06 excl. BTW
  € 645.00 incl.
  Totaal optionele kosten
  € 0.00 excl. BTW
  € 269.00 incl.

  Kmo-portefeuille

  De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 426.45
  • KO** € 373.14

  Netto verschuldigd bedrag voor:

  * middelgrote ondernemingen
  ** kleine ondernemingen

  Heb je nog een vraag?

  Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.