Sportverzorger

Ben je sportminded en wil je meedraaien in een sportclub?
Of wil je liever als individuele begeleider van een atleet aan de slag?
Wil je alles weten over (kinesio)taping, massage en traumatologie?
Dan is de opleiding sportverzorger iets voor jou.

Sector
Duurtijd
 • Onbekend
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
 • Langlopende opleidingen
 • Beroepsopleiding
 • Vlaams opleidingsverlof
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques

Sportbeoefening en lichaamsactiviteiten krijgen meer en meer een belangrijke plaats in ons leefpatroon. Jammer genoeg kennen vele sportbeoefenaars hun lichaam niet en zijn zich vaak onvoldoende bewust van hun fysieke kunnen. Dat resulteert dan weer in sportblessures.
Als sportverzorger richt je je op de begeleiding van de sportbeoefenaar. Die sportbeoefenaar verwacht hulp en steun - niet alleen bij sport - maar ook professioneel advies om blessures te voorkomen.

Alle aspecten van het takenpakket van de sportverzorger komen in de opleiding aan bod: het bevorderen van de gezondheid van de sporter via verzorgen, begeleiden, adviseren en voorkomen. De toegepaste werkmiddelen bestaan uit massage, taping, EHBO, voeding en informatieverstrekking.
De sportverzorger heeft ook een belangrijke communicatieve functie naar de sporter én naar het begeleidingsteam toe.

Volgende modules komen aan bod:

Algemene basisopleiding (18u): fysiologie en voeding

Toegepaste bedrijfsvoering sportverzorger (24u): beroepsomschrijving, kerntaken, gedragsregels, ontwikkelingen in het beroep, toegepast functieonderzoek, werken met cliëntendossier

EHBO + helper (20u): voor deze module kan je vrijgesteld worden indien je het attest van het Rode Kruis reeds behaalde of dit via zelfstudie nog wenst te behalen (www.rodekruis.be)

(Sport-)verzorging lichaamsregio’s (incl. kinesiotaping) (98u): anatomie, traumatologie, massage en taping van onderste & bovenste ledematen, bekken, heup en romp

Stage (44u): de verplichte stage bestaat uit 8 praktijkstages in minstens 2 verschillende sporttakken. Je kiest zelf de sportevenementen, waarvan minstens 3 wedstrijden. Je maakt telkens een verslag op, dat ook moet ondertekend worden door een erkende verzorger of kinesitherapeut. Minstens één cliëntendossier wordt volledig uitgewerkt en dit op basis van een stramien dat tijdens de lessen wordt ingeoefend. Om een cliëntendossier grondig te kunnen uitwerken moet één sporter in één club goed en intensief gevolgd worden. Daarom is het noodzakelijk dat zes van de acht stages in éénzelfde club plaatsvinden. Uit het verslag moet blijken dat telkens minstens één handeling (massage, taping) uit het lessenpakket is uitgevoerd en alle verschillende handelingen moeten in totaliteit ook minstens éénmaal aan bod komen.

Aandachtspunt
Voor deze opleiding werk je met een professioneel starterspakket van materialen en producten. Tijdens de eerste les krijg je meer informatie. Onze leverancier biedt je dit professionele starterspakket aan tegen een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding met een aantrekkelijke schoolprijs.

Opgelet: naast de vaste lesdag op woensdagavond zijn er doorheen het jaar een 13-tal lessen op dinsdagavond.

  • Hasselt

  Voltijdse dagopleiding Personal trainer & sportverzorger

  €1495.00 €1235.54
  • Hasselt

  Sportvoeding

  €360.00 €297.52
  • Hasselt

  Personal Trainer

  €995.00 €822.31
  • Hasselt

  Mental coaching in de sport

  €295.00 €243.80