Streetfood Academy: Low & Slow BBQ

BBQ is bezig aan een opmars in Vlaanderen. Leer in 3 sessies culinair grillen en krijg een inleiding tot het authentieke “low & slow” barbecueën !

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Gelieve hiervoor aangepaste kledij/materiaal mee te brengen zijnde:

  • een schort en/of koksbuis
  • 2-tal handdoeken
  • Eventueel een officemes

Doelgroep

Foodtruckuitbaters, restauranthouders, traiteurs, slagers en hun medewerkers

  • Introductie over BBQ
    • Basisbeginselen
    • Eigenschappen van de verschillende toestellen
    • Soorten brandstof : houtskool, briketten, hout
    • Diverse bereidingen
  • Low & Slow BBQ : warm roken
    • Technieken en toestellen
    • Verschillende soorten rookhout en hun toepassingen
    • Diverse bereidingen

Uw docent voor deze opleiding is Wim Bloemen. Wim is al jaren een gepassioneerd BBQ’er. Hij is de oprichter van het competitie BBQ team “De Filous” dat in 2012 Belgisch Kampioen BBQ werd in de categorie dessert met een moelleux van chocolade. In 2013 werden ze vice-Belgisch Kampioen kip, waarna het team zich ging toeleggen op Low & Slow BBQ wedstrijden. Ze namen met succes deel aan wedstrijden in binnen-en buitenland, tot in de USA toe. Daar volgde Wim een opleiding BBQ bij een professioneel wedstrijd BBQ Team.

Gelieve hiervoor aangepaste kledij/materiaal mee te brengen zijnde:

  • een schort en/of koksbuis
  • 2-tal handdoeken
  • Eventueel een officemes
  • Hasselt

Streetfood Academy: uitbater van een foodtruck

€250.00 €206.61
  • Hasselt

Messen wetten en onderhouden

€60.00 €49.59
  • Hasselt

Streetfood Academy: Texas BBQ, Southern comfort food

€155.00 €128.10
  • Hasselt

Pizzaiolo (pizzabakker)

€890.00 €735.54