Stress Management

Ga op zoek naar jouw innerlijke rust en wapen je beter tegen stress en burn-out. Van daaruit ontdek je vanzelf je eigen sterkte! Schrijf je snel in en leer doorheen 5 workshops omgaan met spanning en stress!

Duurtijd
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Een combinatie van theoretische achtergrondinformatie afgewisseld met boeiende oefeningen. Deze workshops zijn geen saaie uiteenzetting, wel interactieve sessies, met ruimte voor het uitwisselen van eigen ervaringen of meningen in een stimulerende groepsenergie. Je gaat op zoek naar jouw innerlijke rust, hoe je beter te wapenen tegen stress en burn-out om van daaruit  jouw unieke kracht te ontdekken, zodat je met minder spanning en stress door het leven kan gaan. Je verlaat elke sessie met heel wat nieuwe inzichten, zelfkennis en een Persoonlijk Actie Plan waarmee je aan de slag kan.

Doelgroep

Voor iedereen die wil weten hoe zijn eigen sterkte (terug) te vinden en optimaal te benutten.

(Ben je tewerkgesteld in PC336? Dan kan je GRATIS deze opleiding volgen via Liberform!
Inschrijven doe je dan via volgende link:
https://www.liberform.be/cms/showpage.aspx?id=4850)

Workshop 1: Analyse van je huidige situatie

wat zijn je stressbronnen en de gevolgen ervan? En hoe kan je je er beter tegen wapenen? Tijdens deze eerste workshop krijg je meer inzichten over de oorzaken en de gevolgen van stress, en preventieve tips om je er tegen te wapenen. Aan de hand van enkele oefeningen krijg je inzicht in jouw grootste stress gevers, en zoeken we de balans met je energie- en rustgevers. Ook de invloed van de fysieke conditie, voeding, slapen en leefgewoontes komen aan bod. We sluiten af met enkele ontspanningsoefeningen, om zelf eens te ervaren wat rust in je lichaam doet. Zo leer je ook hoe je dit gevoel zelf kan oproepen.

Workshop 2: Wat zijn de gevolgen van emoties en gedachten op stress?

Aan de hand van enkele oefeningen leren we zelf voelen welke invloed gedachten en doemdenken op ons lichaam heeft. We hebben het over de 4 hoofdemoties en hoe we soms, overmand door deze emotie, reageren. We leren om beter te relativeren aan de hand van de Rationeel Emotieve Techniek. We sluiten af met info en oefeningen mbt hartcoherentie. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde methode waarbij je je ademhaling en hartslag
op elkaar leert afstemmen. Dit heeft een positief effect op het stresshormoon in je lichaam.

Workshop 3: Hoe kan je beter omgaan met boosheid, angsten, onzekerheid, verandering...
We vervolgen onze sessie van vorige week om RET nog beter onder de knie te krijgen. We doen vervolgens enkele oefeningen in het loslaten van boosheid, angsten en onzekerheid. Deze sessie sluiten we af met info mbt
verandering. Welke rol spelen we bij verandering, en wat zijn de gevolgen daarvan?

Workshop 4: Je kwaliteit, valkuil, uitdaging en allergie en de gevolgen ervanop stress


Wat is jouw talent? Valkuil? Uitdaging? Allergie? En wat zijn de gevolgen ervan op jouw stress ervaring? We gaan aan de slag met het kernkwadrant van Ofman om hier meer inzicht in te krijgen. Welke sociale rollen eigen je je meestal toe? Waarom doe je dat? En wat brengt het je? Een boeiende sessie om nog meer inzicht in je eigen patronen te krijgen, en vooral om daar beter mee te leren omgaan.

Workshop 5: Wat is, vanuit je innerlijke rust, jouw unieke kracht?


Ken je jouw unieke talenten? Werk je met passie? Welke invloed heeft dit op je stress beleving? We gaan op zoek naar jouw unieke kracht en hoe je een stap in deze richting kan zetten. Of is er nog iets dat jou ertoe hindert?