Structuren en texturen in gerechten

Moleculair koken is meer dan schuimpjes, gels en poedertjes. De tijd dat gerechten en producten onherkenbaar gemaakt werden is voorbij. Hier leer je texturen in je gerechten te brengen met respect voor het product.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • Opleidingscheques

Texturen zijn een onmisbaar onderdeel bij moderne kooktechnieken en het maken van de bijzonderste creaties. Ook al heeft de moleculaire keuken een deel van zijn populariteit verloren -omdat producten totaal onherkenbaar gemaakt werden- toch heeft het nog steeds een grote meerwaarde in de moderne keuken. Structuren en texturen kunnen een gerecht naar een hoger niveau tillen en een zekere beleving op het bord brengen. Eén regel is hierbij uitermate belangrijk: we werken steeds met respect voor het product!

In deze opleiding van 2 sessies leer je al deze technieken en texturas kennen en gebruiken. Je leert ze efficiënt te gebruiken en brengt zo beleving maar ook evenwichtigheid in je keuken. Docent Peter Vlietinck is chef in restaurant "Het Cordaat" te Hasselt en heeft zich gedurende zijn carrière verdiept in moderne kooktechnieken. Peter ziet zijn passie niet als een beroep maar als een levenswijze en is dag in dag uit met voeding en koken bezig. Een vat vol kennis, die hij graag aan mede-kookfanaten doorgeeft.

Je kan helaas op dit moment voor deze opleiding geen opleidingscheques aanvragen.

Doelgroep

Keukenchefs en hun medewerkers, horeca-professionelen en iedereen die op hoog niveau wil leren koken.

Voor horeca-opleidingen kan je annuleren tot 7 dagen vóór de startdatum. Nadien is geen terugbetaling mogelijk, noch voor het inschrijvingsgeld, noch voor de grondstoffen. (zie verkoopvoorwaarden) 

  • Hasselt

Friturist

€280.00 €231.40
  • Hasselt

Coffee basics

€245.00 €202.48
  • Hasselt

Messen wetten en onderhouden

€60.00 €49.59
  • Hasselt

Drankenkenner

€200.00 €165.29
  • Hasselt

Fermenteren: follow up

€125.00 €103.31