Structuren en texturen in gerechten

Moleculair koken is meer dan schuimpjes, gels en poedertjes. De tijd dat gerechten en producten onherkenbaar gemaakt werden is voorbij. Hier leer je texturen in je gerechten te brengen met respect voor het product.

Hasselt

06/01/2021

m
d
w av
d
v
z
z
Inschrijvingsprijs
Duurtijd
  • 3 sessies
Locatie
  • Hasselt
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Texturen zijn een onmisbaar onderdeel bij moderne kooktechnieken en het maken van de bijzonderste creaties. Ook al heeft de moleculaire keuken een deel van zijn populariteit verloren -omdat producten totaal onherkenbaar gemaakt werden- toch heeft het nog steeds een grote meerwaarde in de moderne keuken. Structuren en texturen kunnen een gerecht naar een hoger niveau tillen en een zekere beleving op het bord brengen. Eén regel is hierbij uitermate belangrijk: we werken steeds met respect voor het product!

In deze opleiding van 3 sessies leer je al deze technieken en texturas kennen en gebruiken. Je leert ze efficiënt te gebruiken en brengt zo beleving maar ook evenwichtigheid in je keuken. Docent Peter Vlietinck is chef in restaurant "Het Cordaat" te Hasselt en heeft zich gedurende zijn carrière verdiept in moderne kooktechnieken. Peter ziet zijn passie niet als een beroep maar als een levenswijze en is dag in dag uit met voeding en koken bezig. Een vat vol kennis, die hij graag aan mede-kookfanaten doorgeeft.

Je kan helaas op dit moment voor deze opleiding geen opleidingscheques aanvragen.

Doelgroep

Keukenchefs en hun medewerkers, horeca-professionelen en iedereen die op hoog niveau wil leren koken.

Hasselt

m
d
w av
d
v
z
z
Bijna volzet

06/01/2021

Hasselt

Start: 06/01/2021

m
d
w av
d
v
z
z
Start Einde Lokaal
wo 06/01/2021 19:00 22:00 G2.47
wo 13/01/2021 19:00 22:00 G2.47
wo 20/01/2021 19:00 22:00 G2.47
OPGELET! Dit is het overzicht van de geplande lessen. Houd er echter rekening mee dat, door onvoorziene omstandigheden, een afwijking van de planning steeds mogelijk is. Wij zullen er steeds naar streven om in een onderling overleg naar een geschikt inhaal-/lesmoment te zoeken.

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€148.76
Incl.€180.00

Kosten lesmateriaal

Grondstoffen

Excl.€37.19
Incl.€45.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille

    De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

  • opleidingscheques

    Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SYNTRA Limburg. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

  • Vlaams opleidingsverlof mogelijk

    Dit is de hervormde versie van betaald educatief verlof. Meer informatie over Vlaams opleidingsverlof vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
  • MO* 148.76
  • KO** 130.16

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

  • Hasselt

Dresseertechnieken

€155.00 €128.10
  • Hasselt

Friturist

€260.00 €214.88
  • Hasselt

Messen wetten en onderhouden

€60.00 €49.59
  • Hasselt

Zuurdesem pizza's

€125.00 €103.31
  • Hasselt

Fermenteren: techniek en toepassingen

€225.00 €185.95