Summer School: Pizzaiolo
Het ideale deegrecept, de ideale mix van ingrediënten, de finesses van de bereiding van de pizza, de bodem zoals voorgeschreven voor de perfecte pizza.In één week tijd leer je de basis van een echte pizzabakker/pizzaiolo die we laten overvliegen uit Italië!
Sector
Duurtijd
- Onbekend
Locatie
- Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
- Kortlopende opleidingen
- Bijscholing
Bespaar op je opleiding
- kmo-portefeuille
opleidingscheques
Heb je vragen over deze opleiding?
Over de cursus
Laat je vanaf dag 1 verbazen over de wetenschap die er achter een perfecte pizzabodem schuilt. Je begint deze heerlijke week dan ook met theorie over de verschillende types bloem en hun specifieke eigenschappen. Geen nood, je zal op die eerste dag al het eerste deeg van de week maken. Bakken doen we nog niet, dat is voor morgen, want het deeg moet eerst nog een nachtje rusten.
Op dag 2 is het zover, je maakt een pizza classica. Het startschot is nu officieel gegeven, de rest van de week zal je alleen nog pizza eten.
Oefenen, oefenen en nog eens oefenen! Verschillende degen maken, stretchen, beleggen en afbakken. Met op de laatste dag de finale, hier zal je zelf je eigen pizza creëren en presenteren aan je Italiaanse docent. Onder zijn goedkeurend oog mag jij jezelf nu pizzaiolo noemen.
Digitale opleidingscheques
Je kan helaas op dit moment voor deze opleiding geen opleidingscheques aanvragen.
Voor wie?
Doelgroep
Pizzabakkers, restauranthouders, traiteurs, …
Programma
Dag 1:
- Geschiedenis van de pizza
- De basis ingrediënten van de pizza: bloem, gist, water, olie en zout
- Soorten bloem en hun specifieke eigenschappen
- Het maken van een eerste deeg
Dag 2:
- Het maken van een pizza classica
- Het deeg van de pizza: handmatig, mechanisch, gisting, rijping en stijging van het deeg
- Kneed- en roltechnieken
- Apparatuur
Dag 3:
- Het maken van een pizza in schaal en het oefen van het stretchen van de pizza classica
Dag 4:
- Het maken van een pizza napoletana en het stretchen van de pizza classica
- Pizza topping: tomaat, mozzarella, kaas, olie, specerijen en kruiden, verschillende ingrediënten voor toppings: groenten, vlees, crème en ingeblikte producten
Dag 5:
- Herhaling van de leerstof en een pizzabakken naar keuze voor enkele juryleden
Gelieve voor deze workshop aangepaste kledij/materiaal mee te brengen zijnde:
- een schort en/of koksbuis
- 2-tal handdoeken
- Eventueel een officemes