Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Tea basics

Hoe maak ik thee volgens de regels van de kunst? Thee is een natuurproduct dat met veel arbeid en kennis wordt geteeld en waar veel soorten kwaliteiten op de markt zijn. In deze korte kennismaking wordt er een introductie gegeven over welke soorten thee er bestaan en hoe ze verwerkt worden.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Groene thee, zwarte thee, witte, gele thee en rooibos, uiteraard worden deze soorten ook geproefd tijdens deze sessie.
We maken kennis met thee in verschillende kwaliteiten en vergelijken commerciële thee en hoge kwaliteit thee. Theeboeren verkopen alles van hun oogst. Op de commerciële markt vind je lagere kwaliteit tot slechte kwaliteit. Deze cursus laat je kennismaken met hoe thee “echt” proeft en hoe je de verschillende soorten thee moet maken. Er zijn een aantal basisregels die belangrijk zijn in het bereiden van de verschillende soorten thee. Dit is belangrijk om de flavours van thee optimaal te laten ontwikkelen zodat ze ook in optimale omstandigheden kunnen geproefd worden.

Deze sessie is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over thee. Je kan hem dus apart volgen, maar ook als ‘opstapje’ naar de volledige reeks. Gedurende deze 3 uur proeven we alle klassen van thee en je leert in de praktijk op welke manier je de smaak het beste naar voren brengt. Na deze les ben je in staat om elke soort thee optimaal te zetten en kan je thuis aan de slag met jouw favoriete soorten.

Voor horeca-opleidingen kan je annuleren tot 7 dagen vóór de startdatum. Nadien is geen terugbetaling mogelijk, noch voor het inschrijvingsgeld, noch voor de grondstoffen. (zie verkoopvoorwaarden)

Voor zelfstandigen en hun professionele medewerkers in de horeca en voor barista's die hun kennis willen uitbreiden.

  • Thee
  • Soorten thee
  • Proeven van thee

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. Opgelet: sinds 1 januari 2023 is de samenstelling KMO-portefeuille hervormd. 

  • MO* € 0.00
  • KO** € 0.00

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.