Tips & Tricks - Inspirerend en waarderend coachen i.s.m. UNIZO

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Tips & Tricks - Inspirerend en waarderend coachen i.s.m. UNIZO

Leidinggeven is in de afgelopen jaren sterk veranderd : van pure "machtspositie" naar een meer coachende rol. Leer de juiste tips en tricks om dit toe te passen.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Een leidinggevende heeft niet enkel een sturende rol te vervullen, maar wordt ook steeds meer de coach van  zijn team: hij moet niet enkel de doelstellingen  in  het oog houden en  de  werkorganisatie  daarop richten, maar ook oog hebben voor de aanwezige en ontbrekende bekwaamheden en talenten in zijn groep. Daarnaast zien we dat in organisaties en bedrijven steeds meer een nood aan personal coaching ontstaat: door het snelle veranderingstempo en de continue wisselingen in jobs en jobinhouden is er een groeiende behoefte aan begeleiding en ondersteuning om de druk van die veranderingen de baas te kunnen. Een eenvoudig ‘advies’ ligt dikwijls niet meer voor de hand. Coachend tussenkomen kan hier een belangrijke hefboom zijn. Bij inspirerend coachen richten we ons op de ontwikkeling van enthousiasme en drive. De sleutel om deze te installeren is het opbouwen van een authentieke relatie.

Deze opleiding wordt gegeven door Reinhilde Christis. Reinhilde is onze specialiste in communicatie en assertiviteit. Zij slaagt erin om het beste uit mensen te halen. Zet in haar benadering de wereld even on hold, in een veilig kader waarin men kan spreken met elkaar om zo tot een duurzame oplossing te komen. Soms is het nodig om even te verlangzamen en tijd te maken om samen rond de tafel te zitten.

Reinhilde is erkend bemiddelaar en coach. Met deze achtergrond is zij de ideale match met het doelpubliek dat in hun leidinggevende rol vaak uitgedaagd worden met conflicten op de werkvloer.

Bedrijfsleiders, ondernemers en zelfstandigen die een groep mensen moet leiden.

Enkel voor ondernemers en zelfstandigen op basis van een geldig ondernemingsnummer of BTW nummer.

Leiderschap in beweging ¥ vanuit 21e eeuw leiderschap

  • Wat is leidinggeven?
  • Wat is een goede leidinggevende?
  • Nieuwe kijk op leiderschap

Telkens met de visie op ‘inspireren en van elkaar leren’. Hiermee bedoel we dat de sessie interactief wordt gegeven en we gebruiken de input (voorbeelden, ervaringen) van het publiek om de uitleg te staven.

De leidinggevende als coach

  • Ken jezelf als leidinggevende: wie je bent, hoe je denkt, hoe je je gedraagt heeft een grote impact op jouw rol als leidinggevende.
  • Introductie tot coachingstechnieken voor de leidinggevende: uitleg en oefening

 

 

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.