Toeristisch gids Limburg

Ben je gepassioneerd door Limburg? Wil je ons 'Limburggevoel' graag delen met anderen en hun op sleeptouw nemen door onze charmante provincie? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Toeristisch gids Limburg bij SYNTRA Limburg.

Grijp je kans want de opleiding toeristisch gids start om de 2 jaren. In september 2017 start ze niet, in september 2018 weer wel. 

Gidsen en reisleiders zijn essentiële figuren in de toeristische sector. Zij dragen bij tot de beleving van de bezoeker en dienen de kwaliteit van een reis of uitstap te garanderen.

De meeste gidsen focussen zich op een specifieke regio of thema of specialiseren zich in een historische periode, cultuur of stroming. Met hun expertise zorgen zij dat je de omgeving, de bezienswaardigheid of het onderwerp met andere ogen bekijkt en verwonderd terug naar huis keert.

Zowel de reisleiders als de gidsen hebben uiteenlopende kwaliteiten: ze hebben een grondige streekkennis, ze zijn meertalig en spreken boeiend voor een steeds variërend publiek. Kortom, ze zijn goede edutainers!

Praktische informatie: 
Startdata zijn nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding.
Doelgroep: 

Iedereen die met passie wilt werken in gastvrij Limburg

Toelatingsvoorwaarden: 

Wegens het  niveau van de opleiding is een minimum diploma van hoger secundair onderwijs vereist. Meertaligheid is een belangrijke troef en noodzakelijk voor elke gids en reisleider.

Minimum ASO, TSO, KSO of BSO 7de jaar. Een kopie van dit diploma dient binnengebracht te worden op de campus vóór de start van de opleiding.

Indien u niet beschikt over een diploma HSO kan u uw motivatie, voorkennis en relevante ervaring voorleggen aan de coördinator d.m.v. een motivatiebrief. Deze brief dient u te sturen naar info.hasselt@syntra-limburg.be. Indien nodig wordt u uitgenodigd voor een intake gesprek. Tijdens dit intakegesprek peilen we naar maturiteit en voorkennis.

Tijdens de opleiding dient u ook te bewijzen dat uw voldoende basiskennis hebt van één vreemde taal. Dit wordt getest tijdens een vrijstellingsproef talen. Indien u onvoldoende voorkennis heeft, dan dient u nog een extra taalmodule te volgen!

Programma: 

1e jaar:

  • Markt en klant (40u)
  • Bronnengebruik cultureel (60u)
  • Bronnengebruik historisch (60u)
  • Bronnengebruik landschapslezen (40u)
  • Rondleiden in de praktijk (80u)

2e jaar:

  • Specifieke gidstechnieken (40u)
  • Bestemming gids Limburg (100u)
  • Project bestemming gids Limburg (100u)

Entreegelden, uitstappen en vervoer zijn niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld